VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hva er flexilån?

Et fleksibelt lån kan være en nyttig økonomisk buffer når økonomien er trang eller du har behov for ekstra finansiering.

Lurer du på hva slags lån som gagner deg mest? Antall lånetilbud på markedet har økt drastisk de siste årene og det er fort gjort å gå seg vill i jungelen av lånetilbud og vilkår.

I denne artikkelen har vi sett nærmere på hva et fleksilån er samt hvilke fordeler og ulemper som kommer med slike lån.


Hva er et flexilån?

Et flexilån er det samme som et rammelån. Det vil si at du tar utgangspunkt i boliglånet og får tildelt en låneramme på inntil 60 prosent boligens verdi. Et flexilån passer derfor for deg som har betalt ned en del på boligen.

Lånerammen kan brukes til akkurat det du vil og du kan flytte penger til og fra lånekontoen når det måtte passe deg.  Hvor store avdrag du ønsker å betale samt løpetid bestemmer du også selv. For at et flexilån skal være lønnsomt, må du altså være flink til å disponere frihet under ansvar. Selv om du har mulighet til å utsette nedbetalingen av lånet og bruke pengene på noe morsomt i stedet, betyr det ikke at det er spesielt lønnsomt i lengden. 

Fordeler med flexilån:
  • Du kan bruke lånet på akkurat det du ønsker.
  • Du styrer selv lånet og kan overføre penger mellom lån og bankkonto etter behov.
  • Du betaler kun renter på den delen av lånet du til enhver tid benytter. Dermed kan det faktisk lønne seg å bruke et flexilån som sparekonto.
Ulemper med flexilån:
  • For å kompensere for de fleksible rammene, er renten på flexilån ofte høyere enn vanlige boliglån.
  • Uten en fast nedbetalingsplan kan du bli fristet til å bruke de lett tilgjengelige pengene på andre ting enn nedbetaling av lånet. 
  • Du må eie mye eiendom for å ha nok sikkerhet med et flexilån. Du må faktisk stille med sikkerhet for inntil det dobbelte av lånerammen. 


Hva er forskjellen på et flexilån og et forbrukslån?

Dersom du ikke har et boliglån, eller ikke har betalt ned nok på lånet, blir et rammelån fort uaktuelt. Heldigvis finnes det andre gode alternativer på markedet.

Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 til 400 000 kroner, uten krav om sikkerhet. Dermed kan du også bruke dette lånet på akkurat det du ønsker. Vi tilbyr også et av markedets laveste renter, med en nominell rente fra 7,9 prosent. 

Ikke minst får du en fast nedbetalingsplan å forholde deg til hver måned, noe du ikke får med et flexilån. Dersom du har problemer med å disponere penger fornuftig eller fort mister oversikten over økonomien, vil Ikano Lånet gi deg et langt tryggere og mer fornuftig lån enn et flexilån. Les mer om våre lånevilkår og fordeler her

Gjennom våre nettsider har du tilgang til din egen konto hvor du kan sjekke utestående saldo, tilgjengelig kreditt, kredittramme og månedlig faktura til enhver tid. Dermed har du alltid full oversikt over lånet.

 

Hvem kan søke om Ikano Lånet?


Ikano Bank stiller følgende minstekrav til våre søkere:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år
Disse kravene skal sikre at du får et lån du faktisk har mulighet til å betjene. Til syvende og siste er det ditt ansvar som låntaker å betale ned lånet, men det er også bankens ansvar å tilby forsvarlige lån og gode vilkår til sine kunder. En bank som stiller tilsvarende krav til kundene sine vitner derfor om en seriøs aktør som du kan stole på. 

Når du søker om lån hos Ikano Bank, vil vi foreta en kredittsjekk av deg. Denne er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlige forbrukslån og stiller blant annet krav til din betjeningsevne, maksimal samlet gjeld og avdragsbetaling. 


Ser du etter et alternativ til flexilån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema


Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.