VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hjelp til refinansiering

Hvis du kjenner at postkassen har blitt et negativt sted, at mange fakturaer fra smålån som har blitt til store lån og kredittkort samler seg opp i større bunker, og at du rett og slett har mistet litt kontroll og oversikt over hva som skal betales når og hvor mye, bør du søke om hjelp til refinansiering.

Med et refinansieringslån i Ikano Bank vil du få muligheten til å få alt samlet på en faktura i tillegg til å kunne få en av markedets beste renter.  Hos oss har du muligheten til å låne opptil 400 000 kr med en rente fra 7,9%, og søknadsprosessen er trygg, enkel og du får raskt svar.

 

Hva betyr det å få hjelp til refinansiering?

En måte å få hjelp til refinansiering på er å søke om et refinansieringslån. Dette er det samme som et forbrukslån, noe du får uten å måtte stille med det bankene vil kalle for sikkerhet. Det vil si at du ikke trenger å sette pant i for eksempel bolig eller annen eiendom. For bankene betyr dette større risiko, da de kun har kundens betalingsevne å stole på.  Dermed blir renten noe høyere på et forbrukslån enn det den for eksempel er når du skal søke boliglån. På denne måten vil bankene kunne ta igjen for det de eventuelt mister når et lån ikke blir tilbakebetalt til rett tid. 

Renten blir satt etter hvilken betalingsevne kunden har. Da blir inntekt satt opp mot total gjeld, og eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig kunden er. 

Smålån og kredittkort har også en høyere rente enn andre typer lån og enda høyere enn ved et større forbrukslån. Derfor vil du få en lavere rente av å få samlet totalbeløpet i ett lån, avhengig av hvor mye gjeld du har tilsammen. Dette lånet vil da ha en høyere sum totalt, slik at bankene vil få mulighet til å stille med en lavere rente og avbetalingssum. Det er nemlig den effektive renten, altså den totale kostnaden inkludert grunnrente pluss termingebyr og andre gebyrer, som gjør at det ikke lønner seg å ha mange forskjellige smålån. Dermed vil du kunne spare mye penger på refinansiering fordi du vil bli kvitt mange av de ekstra gebyrene. Med ett lån må du kun forholde deg til det gebyret dette ene lånet kommer med.

 

Hvordan kan refinansiering hjelpe deg i hverdagen?

Å ha alt samlet under ett lån, kan gi en følelse av kontroll, gi deg bedre oversikt over budsjett og privatøkonomi, og ikke minst kan det gi deg en mye bedre rente enn hva du hadde opprinnelig. Dette er fordi smålån og kredittkort har ofte høyere rente enn et høyere lån på sikt, og dette kan ha noe med at et lån er ment for å bruke lenger nedbetalingstid på, mens smålån og kredittkort er ment for kortsiktige lån. Den viktigste fordelen med et refinansieringslån, bortsett fra lavere rente, er altså oversikten du vil få over gjelden din. 

Ved å søke om et refinansieringslån, vil det også bli lettere for deg å omprioritere dine månedlige utgifter. Her har du muligheten til å se på om du kan lage en kortere nedbetalingsplan for å bli kvitt gjelden din raskere. Men husk på at refinansiering kun er til hjelp for å erstatte gammel gjeld, og at du ikke blir gjeldfri av å ta opp et nytt lån, men at du heller skaffer deg en lettere fremtid og vei til å bli det.

 

Lurer du på om du kan søke om å refinansiere med Ikano Lånet?

Alle som oppfyller våre krav vil få muligheten til å få et lån til refinansiering hos oss. Blant disse må du ha fylt 23 år og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Ønsker du å vite mer? Kontakt vår kundeservice for spørsmål og henvendelser, eller søk i dag.
 

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.