VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Forbrukslån på nett

I dag er vanlig å søke om forbrukslån på nett. Moderne teknologi og elektroniske løsninger for autentisering har gjort det enklere enn noen gang å skaffe seg lån - raskt og enkelt.


Hva innebærer forbrukslån på nett?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at det ikke stilles krav til pant i eiendom eller eiendeler, noe som igjen gjør at du kan bruke pengene til akkurat det du ønsker. Samtidig utgjør slike lån en større risiko for banken. Når det ikke stilles krav til sikkerhet, men banken sikre seg på andre måter. Det er grunnen til at forbrukslån har høyere renter enn tradisjonelle lån som boliglån.

Takket være moderne teknologi, kan de fleste banker i dag tilby forbrukslån på nett. Siden lån uten sikkerhet ikke krever like omstendelig prosess har man mulighet til å tilby utbetaling av slike lån raskere. Skjemaene er også lett tilgjengelig på nett, noe som gjør at du søke om lån raskt og enkelt.

Den store konkurransen blant lånetilbydere gir oss stadig lavere rente på lån, samtidig kan det være fort gjort å gå seg vill i jungelen av lånetilbud. For å gjøre denne prosessen enklere for deg som skal søke lån, tilbyr de fleste banker også en lånekalkulator på hjemmesidene sine. Denne gir deg en oversikt og alle kostnader knyttet til lånet - noe som sparer deg for mye tid når du er på jakt etter det billigste lånet.

 

Hva må du tenke på når du skal ta opp forbrukslån på nett?

Før man tar opp et forbrukslån, bør man alltid undersøke hvilke lånetilbud man kan få. Dette gjøres enda enklere på nett, ved at du bruke lånekalkulatoren til å sjekke hvor mye lånet vil koste deg totalt.

Forhold du bør vurdere:
  • Ditt eget lånebehov
  • Lav rente
  • Vilkår og betingelser
  • Nedbetalingstid
  • Betalingsevne
  • Seriøs aktør

Når man skal opp forbrukslån på nett, kan det også være greit å forsikre seg om at aktøren er seriøs. Mange lånetilbydere er kjente aktører som allerede har et godt rykte på markedet, men er du i tvil kan det være lurt å lese seg opp på vilkårene de tilbyr. En seriøs aktør vil alltid stille visse krav til deg som søker, både for egen sikkerhet, men også til fordel for deg som kunde.

Finanstilsynet har opprettet egne retningslinjer for forsvarlige forbrukslån, for å sikre at du faktisk får et lån du er i stand til å betjene. Grunnen til dette er nettopp fordi antall tilbydere på markedet har økt og stadig flere nordmenn tar opp lån uten sikkerhet. Disse retningslinjene stiller blant annet krav til betjeningsevne, maksimal samlet gjeldsgrad og avdragsbetaling. Finner du slike krav hos din lånetilbyder, kan du være sikker på at du forholder deg til en seriøs aktør.

Du kan lese mer om vilkårene for Ikano Lånet her.

 

Forbrukslån på nett hos Ikano Bank


Hos Ikano Bank kan du låne opptil 400 000 til en nominell rente fra 7,9 prosent. Det er også enkelt å søke lån hos oss. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Dersom søknaden blir innvilget, vil vi be deg om å signere med BankID, i tillegg til å laste opp nødvendig dokumentasjon.

For å søke forbrukslån på nett hos Ikano Bank må du tilfredsstille følgende kriterier:
  • Du må ha fylt 25.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt.
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.
Disse er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer og sikrer at du får et lån du kan leve med. Normalt vil pengene være inne på konto i løpet av et par virkedager. Du kan lese mer om Ikano Lånet og hvordan du kan få et forbrukslån på dagen uten sikkerhet på vår Spørsmål og svar-side.


Ønsker du å søke forbrukslån på nett? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.