VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Forbrukslån kalkulator

Lurer du på hva et forbrukslån kommer til å koste, kan en forbrukslån kalkulator gi deg en liten indikasjon på hva det kommer til å koste både i måneden og totalt. Samtidig viser lånekalkulatoren bare et gjennomsnittlig eksempel. Hva et forbrukslån kommer til å koste for akkurat deg er helt individuelt. Vi skal se litt nærmere på hvordan du kan bruke Lånekalkulatoren vår, og på hvordan et forbrukslån fungerer. 

Forbrukslån: Slik fungerer det

Et lån bankene gir deg uten at de behøver en sikkerhet for å innvilge lånet kalles ofte for forbrukslån. Det vil si at banken ikke har mulighet til sette pant i en formuesgjenstand eller i eiendom som for eksempel en hytte, bil eller bolig. Dette gjør det lettere for de kundene som ikke har noe å stille med for å få lån, samtidig som det gjør det mer usikkert for banken å innvilge et lån. For at bankene skal klare å ta igjen for det de kan risikere å tape på de kundene som ikke tilbakebetaler til den tiden de skal, er det ofte en noe høyere rente på disse lånene enn for eksempel et boliglån eller andre typer lån der man stiller med sikkerhet.
Laptop med dame hender

Forbrukslån: Slik stiller banken krav

Beregne annuitetslån

Finanstilsynet har pålagt bankene noen retningslinjer som må følges. Dermed blir du som kunde nøye vurdert etter hvilken betalingsevne du har, og det er også slik renten blir satt. Her settes inntekt opp mot total gjeld, og den skal ikke være mer enn fem ganger brutto årsinntekt, og eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig kunden er. Dette er for å sikre at banken får betalingsdyktige kunder samtidig som det er for å sikre at kunden har råd til gjennomsnittlige husholdningsutgifter i tillegg til lånet. Du kan se hvilke vilkår Ikano Lånet har her.

Før du i det hele takk søker, bør du være sikker på at du oppfyller minimumskravene:

  • Du må være minimum 23 år
  • Du må ha bodd i Norge i minst tre år
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Forbrukslån og renter

Når vi ser på forbrukslån, ser vi også på to typer renter. Dette er en nominell og effektiv rente. Den nominelle renten er grunnrenten på lånet og derfor forteller ikke denne noe om kostnadene som kan komme ved et forbrukslån eller kredittkort. Det gjør derimot den effektive renten. Denne renten består av den nominelle renten i tillegg til alle andre gebyrer, og når du skal se etter hva et lån kan koste deg er det denne du bør se etter. 

For å se eksempler på hva et forbrukslån hos Ikano Bank kan koste deg, kan du enkelt stille inn Lånekalkulatoren vår til ditt ønskede beløp.

Penger

Hvorfor bør jeg velge Ikano Bank hvis jeg skal søke forbrukslån?

Laptop med Ikano kaffekopp
Vi kan tilby en nominell rente på 7,90% – 15,9%, avhengig av din kredittvurdering. Med det tør vi å påstå at vi kan tilby et av de rimeligste refinansieringslånene ute på markedet med gode betingelser og vilkår, som du nå har lest om.

I tillegg tilbyr vi lånebeskyttelse, som er en forsikring som gir deg trygghet i tilfelle du blir syk eller arbeidsledig, slik at du ikke behøver å bekymre deg over ubetalte regninger fra oss. 

Og tilslutt kan vi tilby en fordelsportal  få rabatter og fordeler ved å være kunde i Ikano Bank.