VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Dette bør du tenke på når du skal søke om nytt forbrukslån

Dette bør du tenke på når du skal søke om nytt forbrukslån

Skal du søke om et nytt forbrukslån? I denne artikkelen har vi samlet noen viktige holdepunkter du bør ha i bakhodet før du velger et lånetilbud.


Hva er et forbrukslån?


Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det innebærer at banken ikke krever at du skal stille med sikkerhet, enten i form av eiendeler eller eiendom. Dermed har du også frihet til å bruke lånet på akkurat det du ønsker.

Men denne friheten kommer med en pris - i dette tilfellet høyere renter. Siden banken ikke har noen eiendeler å hente verdier fra dersom du ikke betaler ned på lånet, kommer et forbrukslån med høyere renteutgifter enn tradisjonelle lån som boliglån.


Når bør du ta opp et forbrukslån?


Selv om renten og vilkårene er gode, er det viktig å være klar over at et forbrukslån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Det er derfor avgjørende at du har rom for de ekstra utgiftene et nytt forbrukslån fører med seg. 

Samtidig trenger ikke et forbrukslån være en skummel affære. I tilfeller som uforutsette utgifter, oppussing og refinansiering kan et forbrukslån gi deg økonomisk fleksibilitet, muligheten til å heve verdien på boligen og ikke minst ta tilbake kontrollen på privatøkonomien.

Særlig hvis du sitter på flere dyre lån og kortsiktige kreditter, kan det være lurt å vurdere en refinansiering av gjelden. Ikke bare kan du redusere lånet betydelig, du får også den uvurderlige fordelen av økt kontroll. Du kan kutte ut doble utgifter som termingebyrer, avdrag og rentekostnader på hvert enkelt lån - noe som igjen kan bidra til at du har mulighet til å bli kvitt gjelden raskere. Les mer om refinansiering her.


Hva bør du se etter i et nytt forbrukslån?


Før du bestemmer deg for en långiver og en lånesum, bør du orientere deg på markedet. Renten varierer hele tiden, i tillegg til at den varierer fra bank til bank. Samtidig er det ikke bare renten som avgjør om du får et gunstig lån. Faktorer som nedbetalingstid og vilkår er også med på å bestemme om du får et nytt forbrukslån tilpasset din økonomi og betalingsevne. 

Selv om det kanskje kan virke som en umulig oppgave å navigere seg rundt i de utallige lånetilbudene på markedet, finnes det likevel noen gode holdepunkter du bør se etter. 

Vi anbefaler deg å tenke gjennom følgende før du tar opp et nytt forbrukslån:
  • Hva er den effektive renten?
  • Har lånet gode vilkår?
  • Er nedbetalingstiden realistisk for meg?
  • Er dette en seriøs aktør?


Bruk en lånekalkulator til å finne ditt ideelle lånFor å sjekke hva et lån vil koste deg, er det lurt å bruke en lånekalkulator. Denne vil vise deg alle kostnader knyttet til lånet - som renter, avdrag, termingebyr og samlede omkostninger. Det er imidlertid verdt å merke seg at dette kun er et estimat - endelig rente blir først satt når vi har foretatt en kredittvurdering av deg. 

Lånekalkulatoren vil uansett gi deg en oversikt over hva du kan forvente av lånet, slik at du får et lån du kan leve med, ved siden av alle nødvendige livsoppholdsutgifter.


Slik søker du lån hos Ikano Bank


Hos Ikano Bank kan du søke om nytt forbrukslån fra 25 000 til 400 000 kroner. Våre lån kommer med en nominell rente fra 7,9 prosent og du får en oversiktlig nedbetalingsplan som hjelper deg til å holde oversikten over de månedlige utgiftene. Du kan lese mer om våre lånevilkår her

Alle søknader behandles individuelt og endelig rente bestemmes ut fra din personlige økonomi og betalingsevne. Ved positivt svar vil du bli bedt om å godkjenne tilbudet med BankID, i tillegg til å laste opp nødvendige dokumenter om selvangivelse og siste lønnsslipp. 

Har du spørsmål om hvordan du kan søke nytt forbrukslån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.