VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Betingelser for forbrukslån

Lurer du på hvilke vilkår og betingelser det er på forbrukslån? Generelt er det store forskjeller mellom de ulike tilbyderne og det kan iblant være vanskelig å orientere seg på markedet.

Det er likevel noen ting du bør se etter dersom du vurderer å ta opp et forbrukslån.

 

Hvordan påvirker betingelser for forbrukslån meg som kunde?

Når man skal ta opp et lån, tenker man som regel først og fremst på å finne det billigste alternativet. Men det er ikke bare de økonomiske vurderingene du skal ta hensyn til. Hvilke betingelser for forbrukslån en aktør har kan være avgjørende for om du i det hele tatt klarer å betjene lånet. 

Derfor bør du alltid vurdere følgende:
 • Lånevilkår
 • Nedbetalingstid
 • Erfaren/anerkjent aktør
 • Betingelser for å låne
 • Krav til å søke
Hvilke betingelser banken stiller til forbrukslån sier mye om aktøren er seriøs eller ei. Selv om Finanstilsynet har opprettet sine retningslinjer for forsvarlige forbrukslån, er det til syvende og sist bankene selv som bestemmer hvem som kan få lån, hvor høy eller lav renten er eller andre krav de måtte stille til søkerne. 

 

Generelle betingelser for forbrukslån

Selv om bankene setter egne krav til hvem som kan søke om lån, er det likevel noen generelle betingelser for forbrukslån som går igjen. 

Vanlige betingelser inkluderer: 
 • Identifisering av identitet
 • Krav om ingen betalingsanmerkninger
 • Registrert i folkeregistret
 • Alder
Når det gjelder alder, er det lovpålagt at man må være minst 18 år. Ut over dette er det bankene selv som bestemmer hvor gammel du må være for å søke lån, men den generelle grensen på forbrukslån ligger i dag på 25. De fleste banker stiller også krav til inntekt og gjeldsgrad for å sikre at du faktisk er i stand til å betale tilbake lånet. Derfor foretar de aller fleste en kredittsjekk av deg som kunde. Denne ligger til grunn for om lånet blir innvilget og bestemmer den endelige renten du blir tilbudt. 

Som regel er kravene mindre strenge når det er snakk om smålån. Til gjengjeld har slike lån også høyere rente for å gjøre opp for bankens risiko knyttet til lånet. Jo høyere lånene blir, desto strengere krav stilles det også til deg som søker. Dette har sammenheng med Finanstilsynets retningslinjer, som blant annet sier at man ikke bør låne mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Våre betingelser for forbrukslån


Ikano Bank er en bank som forstår at uforutsette utgifter dukker opp. Derfor legger til rette for at du kan låne penger trygt og effektivt. Samtidig er det viktig at vi gjør vårt for å sikre at du får et lån du kan leve med. 

For å søke om Ikano Lånet må du derfor oppfylle følgende krav:
 • Du må ha fylt 25
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
 • Du har bodd i Norge i minimum 3 år 
Renten er flytende og følger det generelle rentenivået i Norge. Den endelige renten du blir tilbudt baseres på en helhetsvurdering av din økonomi og betalingsevne. Vi i Ikano Bank tilbyr en nominell rente fra 7,9 prosent. I tillegg kommer et etableringsgebyr og termingebyrene. Ikano Lånet er strukturert som et annuitetslån og stiller ingen krav til sikkerhet. 

Dersom du får tilgang på ekstra penger som du ønsker å bruke til å betale ned på lånet, kan du når som helst sette inn en større sum - uten at det koster deg noe ekstra. Du kan lese mer om Ikano Lånet her.  Har du spørsmål om hvordan våre betingelser for forbrukslån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 88 eller gjennom vårt kontaktskjema


Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.