VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Behøver du lån til å pusse opp?

Nordmenn er verdensmestere i å pusse opp. Men lønner det seg? Svaret er ikke alltid det samme for alle hussituasjoner, men i mange tilfeller er svaret ja. Dersom du pusser opp, kan dette være med å øke verdien på boligen din slik at du eventuelt kan få en bedre rente på et eksisterende boliglån, eller et høyere boliglån dersom tanken er å flytte i nærmeste fremtid. 

Men oppussing krever tålmodighet og ikke minst behøver du økonomien til det. Et oppussingsprosjekt er sjeldent en rimelig oppgave, og dersom du har behov for hjelp fra håndverkere vil det koste enda mer. Derfor er nøkkelordet her god planlegging. Det vil si at du bør begynne på kun et prosjekt i første runde, slik at du alltid har full kontroll og oversikt. Å begynne på hele huset samtidig er ofte en dårlig idé om man ikke har kapasiteten til det, og kan resultere i at du sender inn en søknad til Sinnasnekker´n fordi du har hverken råd, motivasjon eller tid til å fullføre. 

 

Skal man låne til oppussing?

Når du har fått full oversikt over hele prosjektet inkludert alle kostnader, er det mange som lurer på om de bør søke om lån til oppussing. Her kan det være en god idé å ta kontakt med en eiendomsmegler eller takstmann for å få en full verdivurdering av boligen, og for å få råd til hva en eventuelt bør fokusere på i oppussingen. Dersom dere finner ut av at dere vil tjene på dette, selv etter dere har beregnet med alle lånets kostnader, er svaret ja. 

Her kan det for eksempel lønne seg å tilføye et soverom eller å gjøre om loft eller kjeller til boareal. 

Men selv uten en særlig stor verdiøkning, vil et lån til å pusse opp lønne seg dersom det hjelper på bokomforten hvis dette har vært et problem. Det er viktig at man lever godt i sitt eget hjem.

 

Gode tips til oppussing

Når du har funnet ut av hvilken del av huset som har mest behov for oppussing i første runde, bør du få en full oversikt over hva det kommer til å koste. Her gjelder det å få alt skriftlig. Ønsker du å leie inn håndverkere, bør du få tilbud fra flere for å sammenligne, og for å argumentere for pris. Et godt tips her er å sjekke referanser og eventuelt forhøre seg med venner og bekjente. Husk på at i noen tilfeller, som for eksempel ved oppussing av våtrom, må kjenne til norsk byggeskikk og regelverk. Et baderom som ikke er satt opp etter regelverket og våtromsnormen kan koste deg dyrt, i tillegg til at det kan ødelegge for salg i fremtiden. 

Dersom du skal rive rom for eksempel våtrom eller kjøkken bør du være i stand til å vurdere hva som skal rives og hva som bør stå igjen. Her bør en få en avklaring av en rørlegger som kommer på befaring.

Husk å tenke langsiktig når du skal pusse opp. Trender forandrer seg, derfor kan det være en lur idé å velge nøytrale farger, gulv og fliser. 

Planlegg nøye! Et kjapt søk på nettet kan lede deg til flere ulike oppussingsverktøy som kan hjelpe deg med planleggingen. 
Spør venner og familie om hjelp. Oppussing kan ta lang tid, men med godt selskap og flere hender vil det gå mye kjappere. Her kan du for eksempel invitere til god drikke og pizza for å gjøre noe morsomt ut av det. 

Ønsker du å søke om lån til å pusse opp?

Ved å låne til oppussingen, vil du få mange flere muligheter som både kan hjelpe deg med å øke verdien på boligen i tillegg til at det kan øke bokomforten. Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 til 400 000 til en rente som begynner på 7,90 %. 

Søk i dag slik at du kan starte oppussingen allerede nå!
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.