Annuitetslån og serielån

Søk om Ikano Lånet

Når vi snakker om lån, skiller vi ofte mellom annuitetslån og serielån. Men vet du egentlig hva som er forskjellen på dem og hvilket lån du burde gå for?

Annuitetslån og serielån: Hva er det? 

Med et annuitetslån betaler du samme terminbeløp gjennom hele lånets løpetid, forutsatt at rentenivået er stabilt. Det totale terminbeløpet består av avdrag og rentekostnader. 

Som et alternativ kan du også velge å betale lånet som et serielån. Her vil avdragene være like store, mens rentekostnadene blir stadig mindre ettersom lånet minsker. Resultatet er at terminbeløpet blir mindre for hver termininnbetaling du gjør til banken. 

I forhold til serielån med samme løpetid, vil innbetalingene på et annuitetslån være lavere i begynnelsen og bli større mot slutten av løpetiden. Både ved annuitetslån og serielån betaler du renter av den gjelden som til enhver tid gjenstår.

 

Hvilket lån er billigst? 

Nå som du vet definisjonen av de ulike lånene, lurer du sikkert på hvilken variant av annuitetslån og serielån som er billigst. Med et serielån betaler du altså mer i starten og mindre mot slutten av løpetiden enn det du gjør ved et annuitetslån. Med er det ene alternativet dyrere enn det andre? 

Gjennom hele løpetiden vil den samlede gjelden være større ved et annuitetslån, noe som gjør de samlede rentekostnadene større. I prinsippet vil du derfor låne mer penger over lengre tid med et annuitetslån. Samtidig er den effektive renten fortsatt den samme på et annuitetslån og serielån med samme løpetid. Dermed er ikke det ene lånet sånn sett billigere eller dyrere enn det andre. 

Hvilket alternativ som er best avhenger med andre ord av din personlige situasjon. Fordelen med et annuitetslån i forhold til et serielån er at du får en stabil nedbetalingsplan som er lett å forholde seg til. 

Ikano Bank tilbyr lån  opptil 400 000 kroner, til en nominell rente fra 7,9 prosent. Renten på Ikano Lånet er flytende og følger det generelle rentenivået i Norge. Husk at det er den effektive renten som avgjør hva lånet vil koste deg totalt i måneden. Denne kan du enkelt regne ut ved å bruke vår lånekalkulator.

 

Hvem kan søke lån hos Ikano?

Når du søker om lån hos Ikano Bank, vil vi foreta en kredittsjekk av deg. Denne er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlige forbrukslån og stiller blant annet krav til din betjeningsevne, maksimal samlet gjeld og avdragsbetaling. 

Ikano Bank stiller følgende minstekrav til våre søkere:

  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år 

Disse kravene skal sikre at du får et lån du faktisk har mulighet til å betjene. Til syvende og sist er det ditt ansvar som låntaker å betale ned lånet, men det er også bankens ansvar å tilby forsvarlige lån og gode vilkår til sine kunder. En bank som stiller tilsvarende krav til kundene sine vitner derfor om en seriøs aktør som du kan stole på.

 

Hvordan søker jeg om Ikano Lånet?


Gjennom vårt søknadsskjema på nett kan du enkelt søke om forbrukslån hos Ikano Bank. Her fyller du ut ønsket lånebeløp og løpetid. Ved positivt svar må du godkjenne lånet med en elektronisk signering gjennom BankID og laste opp nødvendig dokumentasjon som selvangivelse og lønnsslipp. 

Endelig rente baseres på en individuell kredittvurdering av din personlige økonomi og sikkerhet. Fra du har signert søknaden tar det som regel et par virkedager til pengene er inne på konto. 


Har du spørsmål knyttet til annuitetslån og serielån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

180 000 kr o/5 år, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.