Ser du etter et billig kredittkort?

Søk om Ikano Visa

Kredittkort er penger du har tilgjengelig umiddelbart, og i motsetning til et lån, tilbakebetaler du kun det du bruker. Når du skal finne ut av om et kredittkort er billig, må du vurdere den effektive rentesatsen og gebyrer. 

Det er når du først lar tilbakebetalingen skje etter den gebyrfrie perioden at kredittkortet begynner å koste (med mindre det kommer med årsgebyr og månedsgebyr), og har du planer om å bruke kredittkortet som et slags lån, altså betale tilbake etter denne perioden, er det lurt å tenke på hva det koster å betale på etterskudd. I tillegg er det mange kredittkort som har gebyrer og renter ved minibankuttak, ved overtrekk, ved minibankuttak i utlandet, og hvert år og hver måned når kreditten er i bruk. Dermed er kanskje ikke det kredittkortet du skaffer deg så billig som du trodde.

 

På utkikk etter et billig kredittkort? Tenk fornuftig

Når du skal finne et kredittkort som passer for deg, kan det være lurt å være kritisk. For hva betyr det egentlig at et kredittkort er billig? Det kommer an på deg og ditt forbruk. Derfor bør du velge et kredittkort som passer for deg og dine vaner. Man kan selvfølgelig gå til anskaffelse av et kredittkort med en lav rente, og tenke at det er billig. Men du bør sjekke hva den effektive renten er. Den som inkluderer alle gebyrer. 

Deretter bør du vurdere hvor mye kreditt du behøver. Er det for eksempel nødvendig å gå til anskaffelse av et med 50 000 kroner i kreditt, når du egentlig bare trenger 30 000 kroner? For mange kan fristelsen bli for stor, og derfor er det fornuftig å ikke ha tilgang til mer enn du har behov for. Det hjelper nemlig ikke at et kredittkort er billig i utgangspunktet hvis du bruker mer enn du klarer å betale tilbake.

 

Hva er fordelene med kredittkort?

Fordelene kan være mange. Bruker man kredittkortet smart, kan man spare ved å benytte seg av en rekke ulike fordelsprogrammer som de forskjellige kredittkortene kan tilby. Eksempler kan være rabatter i favorittbutikkene dine, bonuspoeng, eller rabatt på bensinstasjoner. I tillegg kan det være en økonomisk frihet i en liten periode der månedens lønning ikke strekker til. På grunn av den gebyrfrie perioden, kan du rekke å betale ned den brukte kreditten innen neste lønn – Så lenge du bruker kortet forsvarlig. 

De fleste kredittkort kommer også med en reiseforsikring og andre typer forsikringer. Ofte er kravet at deler av reisen må ha vært betalt med kortet for at forsikringen skal gjelde.

I tillegg til de ulike fordelene, er det også tryggere å handle på nett og i utlandet med et kredittkort. Skulle kortet bli svindlet, vil det inneholde en svindelgaranti. Hos noen er det en liten egenandel hvis uhellet er ute. Det er allikevel billigere enn å miste alt en eier og har på en vanlig brukskonto.

 

Hva er ulempene ved et kredittkort?

Det behøver ikke være ulemper ved et kredittkort, med mindre du lar kredittkortet bli et hinder i hverdagen. Dette skjer som regel hvis du begynner å miste kontroll på forbruket, og bruker kreditten på kortet som egne penger uten å putte det inn i neste månedsbudsjett. På denne måten vil du kanskje oppleve å komme inn i en vond vane som er vanskelig å snu. 

I tillegg kan det være en ulempe om du har skaffet deg et billig kredittkort som ikke er særlig på sikt på grunn av skyhøye gebyrer og renter når kreditten ikke blir betalt ned tidsnok. 

Med andre ord er et godt tips å alltid se på kredittkortet sitt som lånte penger, og ikke noe man eier.
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.