VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Kredittkort med reiseforsikring

Mange kredittkort tilbyr i dag en reiseforsikring, og ofte med kravet om at du må betale deler eller hele beløpet med kortet. Vurderer du å skaffe deg et kredittkort for å slippe å måtte huske på å bestille reiseforsikring hver gang du er ute og reiser, bør du sjekke hvilke kort som passer best for deg og dine behov i tillegg til å sette deg inn i hva det innebærer å bruke et kredittkort.
 

Hvordan fungerer kredittkort med reiseforsikring?


La oss ta for oss Ikano Visa som et eksempel. 

Dette er et kredittkort som har reiseforsikring inkludert dersom 50% av reisebeløpet er betalt med kortet. Når du har gjort dette vil både du og din samboer eller partner være dekket av forsikringen som gjelder ved:
  • Avbestilling av reise
  • Forsinkelse på offentlig transport ved avreise
  • Forsinket og tapt/skadet bagasje
  • Reiseansvar
  • Dødsfall/invaliditet ved ulykke
  • Reisesyke og hjemtransport

For at forsikringen skal gjelde, forutsetter det at kortet er gyldig gjennom hele reisen. Forsikringen opphører så fort det blir ugyldig, og dermed er det alltid viktig å sørge for å dobbeltsjekke utløpsdatoen før du reiser. 

En annen fordel ved å betale reisen med kredittkortet er at du vil være beskyttet mot konkurs. Selv om det er lite sannsynlig at et reiseselskap eller flyselskap rekker å gå konkurs før avreisedato, er det likevel alltid en mulighet for dette. Derfor bør du alltid være på den sikre siden.


Hvordan fungerer et kredittkort?


Et kredittkort fungerer på mange måter som et lån som kommer med en rentefri periode på 40-50 dager. Det vil si at du som oftest rekker å få neste lønning innen renten begynner å rulle. Om du da har behov for å låne en liten sum en måned pengene ikke strekker til, vil du ha nok tid til å tilbakebetale før den brukte kreditten begynner å koste. Dette betyr også at det å ha tilgang på kreditten, altså den som ikke har blitt brukt, ikke koster noe annet enn eventuelle gebyrer som følger med kortet. Ved et vanlig forbrukslån derimot vil du få månedlige krav på tilbakebetaling på hele lånet. 

Kredittkort kommer også med en rente uavhengig av kundens betalingsevne, og er derfor ofte en del høyere enn ved et forbrukslån. En god huskeregel er derfor å se på kredittkort som et kortsiktig lån.

Fordelsprogram som ofte følger med kan være rabatter i matbutikker, på bensinstasjoner, og andre butikker og bransjer, Trumfbonus og andre bonusprogram.

Andre fordeler er at det er tryggere å handle på nett og i utlandet med et kredittkort. Skulle kortet bli svindlet, vil det inneholde en svindelgaranti. Hos noen er det en liten egenandel hvis uhellet er ute. Det er allikevel billigere enn å miste alt en eier og har på en vanlig brukskonto. 

I tillegg kan det være tryggere å bruke et kredittkort i utlandet enn ditt vanlige brukskort på grunn av svindelgarantien som følger med kortet. Skulle brukskontoen din bli svindlet, er det ikke noe garanti for at du vil få pengene tilbake. Det er det derimot med et kredittkort. 

Og til det vi begynte å snakke om: Mange kort kommer med en reiseforsikring som for mange er den absolutt største fordelen ved å gå til anskaffelse av et kredittkort. Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.