VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Smart med kredittkort i ferien

Gode grunner til å bruke kredittkort i sommer 

Det er flere grunner til at du som forbruker bør ha ett eller flere kredittkort tilgjengelig i lommeboken:.

 • Beskyttet mot svindel
  Betaler du reiser og hotellopphold med et kredittkort unngår du å gi fra deg detaljer om et bankkort som for eksempel er koblet direkte til lønnskontoen din. Skulle betalingsmottakeren vise seg å være en svindler eller bli utsatt for svindel/hacke-angrep så vil du ikke risikere at lønnskontoen plutselig tømmes av kriminelle. Risikoen flyttes over på utstederen av kredittkortet.
 • Bredest mulig dekning
  Ta alltid med deg to kredittkort; gjerne både MasterCard og Visa-kort. Da vil du kunne betale hos de aller fleste brukersteder, og skulle du miste det ene kortet har du fortsatt det andre i bakhånd. Husk å sjekke at kortene har god tid igjen til utløpsdato.
 • Reiseforsikring
  Mange kredittkort tilbyr reise- og avbestillingsforsikring inkludert når en viss andel av reisen betales med kredittkortet. Da gjelder det å sjekke at du oppfyller kriteriene for at forsikringen skal være aktivert, samt at den gir den dekningen du har behov for.
 • Tilbakebetaling
  Det finnes en ordning som gir deg mulighet til å fremme tilbakebetalingskrav mot kredittyter/bank dersom du har kjøpt varer og tjenester med kredittkortet og der selger ikke respekterer forbrukerrettigheter eller har gått konkurs. Ordningen kalles Chargeback og praktiseres relativt likt innenfor EU og EØS.
 • Rabatt
  Noen kredittkort gir fordeler i form av bonus eller rabatter. Skal du kjøre bil i ferien kan det være gode penger å spare på et kort med drivstoffbonus. Andre kort gir mer generelle rabatter

Les våre tips til sikker kortbruk