Dette må du tenke på når du skal søke om nytt Visa kort

Søk om Ikano Visa

Skal du søke om nytt Visa kort? I dag finnes det utallige selskaper som tilbyr kredittkort, noe som kan gjøre det vanskelig å finne frem til det kredittkortet som passer deg best. 

I denne artikkelen gir vi deg rådene du trenger for å velge det rette kortet.

 

Velg et kort etter dine behov


Kredittkort kommer i mange varianter og tilbyr en rekke ulike lånerammer og rabattordninger. Skal du skaffe deg et nytt Visa kort bør du derfor velge et kort som passer ditt bruk. 

Velg et kort etter disse kriteriene:
  • Låneramme
  • Vilkår og betingelser
  • Fordelsprogrammer og rabatter
  • Reiseforsikring og andre nyttige forsikringer
  • Bruk i utlandet

Hvilken låneramme du kan få avhenger først og fremst av økonomien din. På samme måte som ved lån, må du vise til at du har økonomien som kreves for å betale tilbake en eventuell gjeld. Selv om du ikke kan velge låneramme selv, kan du likevel velge hvilke vilkår og betingelser som er viktige for deg. 

Har du planer om å bruke kortet som finansiering i hverdagen bør du velge et kort uten årsavgift og termingebyrer. Er planen å bruke kortet som finansiering eller forsikring på reise, bør du velge et nytt Visa kort som legger til rette for bruk i utlandet. Velg et kort med reiseforsikring inkludert og lave uttakskostnader i utlandet.

 

Se etter et kort med lav rente og gunstige vilkår

Når det kommer til renter og vilkår, er det er store variasjoner. Noen kort sikter seg for eksempel spesifikt inn på studenter - noe som gir lave rentekostnader, men også tilsvarende lav låneramme. Andre kredittkort har høy låneramme, men har langt strengere krav til inntekt og alder. 

De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode på alt fra 20-60 dager. Dette kan også være en forutsetning for hvilket kort du bør velge. Er du flink til å betale i tide, er det ikke sikkert at renten betyr like mye. Har du derimot en trangere økonomi som gjør at du må utsette noen betalinger, vil renten på ditt nye Visa kort bli avgjørende. Den effektive renten kan nemlig variere fra 15-40 prosent. 

Når du skal velge et nytt Visa kort bør du også ta en titt på gebyrkostnadene knyttet til kortet. Også her er det store forskjeller fra kort til kort. De fleste kredittkort beregnet for bruk i Norge har gebyrfrie varekjøp innenlands, men krever et ekstra gebyr for uttak i utlandet. Motsatt vil kredittkort beregnet for reise ha gebyrfrie uttak i utlandet, men dyrere kostnader knyttet til bruk i Norge.

 

Bruk kortet på en smart måte

Når du først har skaffet deg et nytt Visa kort, bør du bruke det på en forsvarlig og fornuftig måte. Å handle på kreditt er i prinsippet et lån og muligheten er bunnet i en økonomisk tillit fra kredittkortselskapet. Med et kredittkort kan du kjøpe varer du trenger, uten å måtte betale der og da. Det kan gi deg økonomisk frihet i hverdagen, men hvor flink du er til å betale tilbake vil også være avgjørende for hvor lønnsomt en slik finansiering er. 

Slik bruker du ditt nye Visa kort på en god måte:
  • Bruk fornuft. Husk at kreditt er lånte penger og skal betales tilbake. Ikke pådra deg en stor kredittkortgjeld ved å utsette betalinger, samtidig som du tar opp mer kreditt.
  • Lag en nedbetalingsplan for deg selv. I motsetning til lån, får du ingen fast sum i måneden å forholde deg til. Utover minstebeløpet er det opp til deg selv hvor mye du betaler.
  • Betal tilbake innen den rentefrie perioden. Dette er det beste tipset for alle som har skaffet seg et nytt Visa kort. På den måten unngår du renteutgifter.
  • Benytt deg av innebygde rabatter og forsikringer. Kjøper du reisen med ditt nye Visa kort, vil du i de fleste tilfeller få reiseforsikring med på kjøpet. Visa kort med rabattordninger kan også bidra til at du sparer penger ved kjøpe av daglige varer som mat og bensin.

 

Ikano Visa - kredittkortet for deg som ønsker det lille ekstra


Har du bestemt deg for å søke om nytt Visa kort? Med Ikano Visa får du et gunstig kredittkort til bruk i hverdagen. Du får de vanlige fordelene du kan forvente deg, som reise- og tankefeilforsikring, men også egne unike rabatter. Gjennom Mine sider har du full oversikt over din kredittkortgjeld, slik at du kan planlegge og holde kontroll på økonomien. 

Lurer du på hvordan du kan bestille nytt Visa kort hos Ikano Bank? Ta gjerne kontakt med vår hyggelige kundeservice.
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.