De beste fordelene ved bruk av kredittkort

Søk om Ikano Visa

Er kredittkort så skummelt å bruke som mange skal ha det til? Ikke hvis du bruker det fornuftig. Et kredittkort kan ha mange fordeler, dersom du bruker det på riktig måte og er flink til å betale tilbake det du bruker. Dersom du bruker kredittkortet på riktig måte, er det store fordeler ved å bruke kortet til alle transaksjonene dine. De største fordelene ved bruk av kredittkort er:
  • Beskyttelse ved netthandel
  • Beskyttelse ved handel i utlandet
  • Fleksibel økonomi og nedbetaling
  • Rabatter og fordelsprogram

 

Beskyttelse ved netthandel

Netthandelen øker som aldri før, og medfører mange fordeler. Det er både enkelt og behagelig å handle varer over nett, fordi du kan shoppe uten forstyrrelser fra din egen sofa, og få varene levert rett til deg. Ved netthandel er det en fordel å bruke godt nettvett. Det finnes mange nettbutikker som driver med svindel og bedrag. Ved å bruke et kredittkort når du handler på nett, unngår du å utlevere informasjon om deg selv til svindlere slik at de får tilgang til bankkontoen din. Kontakt banken umiddelbart dersom du mistenker at du er utsatt for svindel. 

En stor fordel ved å handle med kredittkort er at dersom det skulle oppstå feil eller mangler på varen du har handlet og selgeren ikke behandler klagen din i henhold til sine forpliktelser, kan du rette kravet til kredittyteren. Dette står i Finansavtaleloven §54b. For at klagen din skal nå fram, må følgende krav være oppfylt:
  • Du må ha handlet med kredittkort
  • Du må ha handlet hos en næringsdrivende
  • Det må foreligge en feil eller mangel ved varen eller tjenesten som du har kjøpt
  • Du må ha forsøkt å løse saken hos selger først

Det vil være en fordel å legge ved kopier av kvittering og korrespondanse med selger til klagen din, for å få fortgang i saken.

 

Beskyttelse ved handel i utlandet

Også i utlandet vil det være en fordel å være beskyttet mot svindel. Når du betaler for reise, hotell eller varer i utlandet, kan du bruke et kredittkort for å unngå å gi fra deg detaljer knyttet til din egen brukskonto. Skulle betalingsmottakeren vise seg å være en svindler, risikerer du at kontoen plutselig tømmes av kriminelle. 

Dersom du betaler for reisen med kredittkort, vil du også kunne aktivere gratis reise- og avbestillingsforsikring. Dette er en av de beste fordeler ved kredittkort, og følger vanligvis med uten at du trenger å foreta deg noe. 

Ikano Visa har reise- og avbestillingsforsikring, og Tankefeil-forsikring.

 

 

Fleksibel økonomi og nedbetaling

Enda en stor fordel med kredittkort, kanskje den beste kredittkortfordelen for de som bruker kortet til store og sjeldne innkjøp, er at du får fleksibel økonomi og nedbetaling. Med fleksibel økonomi mener vi at du kan foreta investeringer som du kanskje ikke hadde hatt mulighet til ellers. Dette kan komme godt med dersom du får uventede regninger i postkassen. Er regningene enda større, kan du vurdere forbruksfinansiering. 

Med Ikano Visa kan du selv velge hvordan du ønsker å betale tilbake kreditten, ved bruk av betalingsutsettelse. Det kan du lese mer om her

 

Rabatter og fordelsprogram

Den siste fordelen som vi anbefaler deg at du benytter deg aktivt av, er rabattene som følger med kortet. Følg med på månedskalenderen slik at du ikke går glipp av gode tilbud. Fordelsprogrammet som følger med et kredittkort, er knyttet til kortutstederen. Det kan derfor være lurt å undersøke hva slags fordelsprogram banken eller aktøren kan tilby deg, før du signerer en avtale om bruk av kredittkort. 
Hva som er den beste fordelen med kredittkort, avhenger av hvordan du bruker det. Hva slags renter og gebyrer som hører til, avgjør også hvilket kredittkort som er best. 

Dersom du er usikker på om et forbrukslån eller et kredittkort innebærer de beste fordeler for deg, kan du lese mer om det her
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.