VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Betalingskort

I dag er det nærmest uvanlig å bruke kontanter når en handler. Ofte blir den som sitter i kassen litt forbauset når du sier du skal betale kontant, de har jo allerede trykket på ”kortknappen”, som om det var en selvfølge. Og det er ikke så rart. Norge er faktisk et av de landene som ligger i verdenstoppen når det kommer til å bruke betalingskort.

Det finnes to typer betalingskort: Kredittkort og debetkort. Det ene kortet tilbyr lånte penger mens det andre kortet er et kort tilknyttet en brukskonto. 

Hos Ikano kan du søke om å få kredittkort både fra Visa og Mastercard, hvor begge betalingskortene kommer med fordeler. Den største forskjellen på disse to i Norge er egentlig bare det at Visa ofte er et kort tilknyttet brukskontoen (selv om man får dette som kredittkort også) mens Mastercard tilbys utelukkende som kredittkort, det vil si som en form for forbrukslån eller rett og slett som “betaling på etterskudd”.

Både Visa- og Mastercard-kredittkort kommer med en avtale om at man tilbakebetaler rentefritt i en viss periode. Dermed egner et slikt betalingskort seg i situasjoner der man trenger penger raskt, og vet man har mulighet til å tilbakebetale raskt. I tillegg lønner det seg å benytte seg av de ulike fordelsprogrammene kortene kommer med.

 

Ikano Visa - Et fleksibelt betalingskort

Ikano Visa er et fleksibelt kredittkort med mange fordeler. Når du bruker dette behøver du heller ikke spørre om rabatt - Den blir automatisk registrert når du betaler med ditt betalingskort. 
De faste rabattene du får er:

 • 2 % fast rabatt på mat- og dagligvarer
 • 2 % fast rabatt hos Shell i Norge

I tillegg kommer Visa betalingskort hos Ikano med reiseforsikring. Noen ganger er det jo slik at reisen ikke går helt som planlagt…  Og da er det viktig å ha en reiseforsikring! Når du betaler mer enn 50 % av din reise med ditt Ikano Visa, er reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Forsikringen dekker deg, din ektefelle, samboer eller registrerte partner og hjemmeboende barn under 23 år på reise i inntil 90 dager.

Og deretter kan det være lurt å huske på at i noen tilfeller er det tryggere å bruke et kredittkort i utlandet enn ditt vanlige betalingskort på grunn av svindelgarantien som følger med kortet. Hvis brukskontoen din blir svindlet, er det dessverre ikke alltid noen garanti for at du vil få pengene tilbake. Det er det derimot med Ikano Visa.

 

Andre forsikringer du får med ditt Ikano Visa betalingskort

Å fylle feil drivstoff på bilen er dessverre lettere enn du skulle tro... Noen ganger går det fort i svingene, og kanskje har man for eksempel nettopp byttet til en ny bil som bruker et annet type drivstoff enn det den forrige gjorde. Har du derimot betalt hele drivstoffbeløpet med ditt Ikano Visa, dekker vi inntil 3000 kroner av saneringen og bytte av drivstoffilter.

Tilslutt kan vi tilby en betalingsforsikring idet du søker om kredittkort hos oss. Dette vil gi deg en forsikring i tilfelle du blir arbeidsledig eller syk, og det vil hjelpe deg med å opprettholde dine betalingsforpliktelser når du trenger det mest.

 

Shell Mastercard - Betalingskortet for deg som har bil

Shell Mastercard er kredittkort og bonuskort i ett og samme betalingskort. 
Ved å søke om dette betalingskortet, vil du kunne få:

 • Opptil 75 000 kroner i kreditt
 • 40 øre i Trumf-bonus på drivstoff
 • 0,25 % bonus på varekjøp* i hele verden
 • Egen fordelsportal med rabatter i mange bransjer
 • Mulighet for å overføre penger til egen bankkonto
 • MasterCard gir trygge kjøp i hele verden
 • Kontanter og valuta når du trenger det
 • Opptil 50 dagers rentefri kreditt
 • Gebyrfrie varekjøp
 • Ingen årsavgift eller etableringsgebyr

* Du kan spare inntil 2 500 kr/år på varekjøp.

Hvordan søker du om et av våre kredittkort?
Søknadsprosessen er veldig enkel, og du vil raskt få et svar. For å søke om Ikano Visa, må du ha fylt 23 år, du må ha en ryddig økonomi og ingen betalingsanmerkninger. De samme vilkårene gjelder for Shell Mastercard, bare at her må du ha fylt 20 år.

Søk om Ikano Visa her.

Og Shell Mastercard her.

 

 

Kontakt oss

 Har du noen spørsmål om hvordan våre betalingskort fungerer, kan du ta kontakt med vår kundeservice, eller sjekke ut vår “spørsmål og svar” side her