15 august 2023

Nytt kjøkken? Dette bør du tenke på

Oppgradere kjøkkenet?

Kjøkkenet er et av boligens viktigste rom. Det er også et av rommene som koster mest å pusse opp. Det er flere faktorer som påvirker prisen på kjøkkenet, blant annet størrelsen på kjøkkenet, materialer og design, valg av hvitevarer og montering. IKEA er kjent for å levere møbler og interiør av høy kvalitet til en god pris. Det finnes også gode måter å finansiere oppgraderingen på.

Få hjelp til monteringen - helt eller delvis

Det aller billigste er å stå for monteringen selv. Å skru sammen et helt kjøkken tar imidlertid både tid og krefter. Kanskje kunne du tenke deg å fikse litt selv, men ikke alt? IKEA tilbyr to ulike løsninger for å montere et nytt kjøkken. De kaller den ene for “Vi gjør litt, du gjør litt” og den andre for “Vi gjør mesteparten”. Her får du eksempler på hva begge alternativene vil koste, med hhv et nytt kjøkken "METOD" og et nytt kjøkken "ENHET",

  • METOD-kjøkken - "Vi gjør litt, du gjør litt" 
    1-4 skap: 5 999 kroner
    5-10 skap: 9 999 kroner
    11-16 skap: 12 999 kroner
    17-22 skap: 15 999 kroner
    23-28 skap: 19 999 kroner
    Over 28 skap: 699 kroner per stk.

  • ENHET-kjøkken - "Vi gjør mesteparten"
    1-4 skap: 6 999 kroner
    5-10 skap: 12 999 kroner
    11-16 skap: 17 999 kroner
    17-22 skap: 23 999 kroner
    23-28 skap: 26 999 kroner
    Over 28 skap: 799 per stk

Materialer og design

Hos IKEA kan du velge et av deres standard kjøkkensystemer, men deretter tilføre dekorative elementer i for eksempel marmor, messing eller treverk, slik at det får særpreg og personlighet. Et IKEA-kjøkken har dessuten utallige kombinasjonsmuligheter når det gjelder uttrykk og stil. Ta utgangspunkt i husholdningens behov og finn frem til gode løsninger. Ønsker du nytt kjøkken for å oppnå mer lagringsplass med praktiske løsninger? Eller rett og slett oppgradere til mer moderne design? Uansett preferanser, behov og budsjett vil du finne et stort utvalg skap, fronter, skuffer, benkeplater og hvitevarer. Alt fra et klassisk, tidløst kjøkken til et trendy og tidsriktig uttrykk. Enten du besøker et varehus eller gjør forberedelsne på nett finner du endeløse muligheter når du skal velge nytt kjøkken.

Enkle grep kan gjøre stor forskjell når du skal pusse opp kjøkken 

Få hjelp til å finne de beste løsningene

Før du bestiller nytt kjøkken lønner det seg å besøke et IKEA-varehus. De ansatte i kjøkkenavdelingen er spesialister på å finne smarte løsninger innenfor de mulighetene og den plassen du har til rådighet. Du kan få massevis av tips og inspirasjon til å sette sammen nettopp ditt drømmekjøkken. Har du begrenset med plass, for eksempel i en liten leilighet eller hybel, så kan du få råd og veiledning til å smarte oppbevaringsløsninger. Ved å utnytte hver eneste flik av kjøkkenet på best mulig måte vil også boligen fremstå som mer attraktiv og verdifull når du en gang skal selge den.

Lysegrønt kjøkken fra IKEA

Hvitevarer i ulike prisklasser

IKEA har et godt utvalg hvitevarer, som naturligvis kan integreres i kjøkkenløsningene deres. Du vil finne kjøleskap, komfyrer, mikrobølgeovner og oppvaskmaskiner i ulike prisklasser, enten du skal sette sammen et helt nytt kjøkken eller du trenger å erstatte en maskin som plutselig er gått i stykker. 

Finansiering av nytt kjøkken

Å investere i et nytt kjøkken kan øke livskvalitet og trivsel, men billig er det ikke. Trenger et helt eller delvis nytt kjøkken og er trygg på at du kan betale for det over en periode på et års tid kan IKEA Kort være en mulighet. IKEA Kort er et kredittkort som kan benyttes på IKEA sine varehus og på ikea.no. Som med alle andre kredittkort bør du ha stabil inntekt og kontroll på økonomien din.

Du kan søke om inntil 250 000 kroner i kreditt, og det koster ikke noe å få opprettet kontoen. Kortet har ingen årsavgift. Du kan utsette betalingen i 12 måneder for kjøp over 2 500 kr, mot et gebyr på 560 kroner. Velger du å dele opp betalingen utover de 12 månedene påløper nominell årsrente på 18,96 %. Priseksempel: 35 000 kr o/12 md gir effektiv rente 21,97 %, kostnad 4 304 kr, totalt 39 304 kr

Ikano Bank

Bolig


Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.