Dette må du vite om refinansiering

Hvordan fungerer det, og når kan det være en god løsning?

Hva er refinansiering?

Kort fortalt går refinansiering ut på å innfri den gjelden som har høyest rente, ved å ta opp lån med lavere rente.

Det eneste som er sikkert her i livet, er at det ikke blir helt som man planlegger. Uforutsette hendelser kan sette deg i en vanskelig livssituasjon. Andre ganger fristes man til å gjøre dristige økonomiske valg, som senere resulterer i gjeld. Den dagen man ikke lenger har full oversikt over hvem eller hvor mye man skylder er det både lurt og nødvendig å ta kontroll over situasjonen. Ofte er refinansiering en god løsning.

 

Slik kan refinansiering hjelpe deg

Har du ett eller flere kredittkort hvor rentene har begynt å løpe uten at du har mulighet til å betale inn alt på kort tid? Du kan søke om et forbrukslån og bruke lånebeløpet til å betale inn det du skylder på hvert kredittkort. Da har du én månedlig faktura å forholde deg til. Sjekk også hvor du kan få lavest mulig rente på det nye lånet; sannsynligvis er det mye å spare på billigste forbrukslån sammenlignet med kredittkortrentene. 

Har du flere ulike lån gjelder samme prinsipp, også om du har lånt av venner og familie. Da kan du refinansiere ved å samle lånene i ett nytt banklån. Du får bedre oversikt over nedbetalingsplanen og betaler færre termingebyrer.

For at refinansiering skal utgjøre en forbedring er det naturligvis viktig at du ikke fortsetter å bruke mange kredittkort parallelt.

Bruk vår lånekalkulator til å få en pekepinn på månedlig kostnad og hvor mye du vil komme til å innbetale totalt.

Se hva et forbrukslån kan koste deg

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %. Fastsettelse av rentesatsen er basert på en individuell kredittvurdering.

Tips til deg som skal låne penger

Fleksibilitet i økonomien er viktig for både små og store husholdninger. Investeringene og utgiftene lar seg ikke alltid spre jevnt utover årets måneder. Norske forbrukere har generelt god lønn, men de færreste har i dag store reserver i banken - eller i madrassen, for den saks skyld. Dermed er det behov for finansiering tilpasset hver enkelt kunde. Her er noen gode tips til deg som vurderer å låne penger.