VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Bedre hverdagsøkonomi

Spar penger på å ha bedre kontroll og oversikt over økonomien

5 enkle grep for bedre økonomi

Det er langt fra enkelt å holde orden på husholdningens økonomi. Mange av oss kunne spart gode penger på å ha bedre kontroll og oversikt, men det er sjelden fristende å sette seg ned for å jobbe med det. Det trenger imidlertid ikke være så vanskelig, og det er slett ikke kjedelig når du ser gevinsten. Men hvor skal man starte?

Strømregningen. Ingen har glede av å betale mer enn nødvendig for strømmen sin. Forbrukerrådets tjeneste strømpris.no anslår billigste leverandør der du bor, kun ved hjelp av din adresse. Elskling.no er en annen uavhengig, men litt mer avansert variant. Velger du en ny leverandør vil denne som regel hjelpe deg med alt det praktiske rundt byttet.

Bredbånd. Med mindre du har huset fullt av tenåringer som gamer og streamer filmer fra hvert sitt rom er sjansen stor for at du betaler for en raskere linje enn det du egentlig trenger. Prøv en rimeligere pakke hos din nåværende leverandør, eller bytt til en ny. Bredbandsguiden.no eller nyttbredband.no finner en som passer deg. 

Dyre kreditter og smålån. Det kan lønne seg å refinansiere. Samler du gjelden kan du komme ut med et lavere beløp å betale per måned – til en lavere rente. Da blir det enklere å holde kontroll på pengene og å unngå unødvendige mange gebyrer. Vi tilbyr lån uten sikkerhet opptil 400 000 kr til en nominell rente fra 10,8 % %.

Forsikring. Skal du bytte én forsikring i år, så velg bilens, som ofte er den dyreste. Forbrukerrådet har en tjeneste for dette også. Legg inn informasjon, så beregner tjenesten hvilket tilbud som vil være mest gunstig for deg.

Luksusforbruk. Du har hørt det før, men din daglige kaffe latte på vei til jobb kan fort koste deg flere tusen i året. Har du oversikt over hva pengene dine går til? Kikk på kontoutskriftene for de siste månedene, og finn ut om det er noe som overrasker deg og som du kanskje kan kutte litt ned på.