VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Vurdere du lån til veteranbil?

En veteranbil var opprinnelig en betegnelse på biler som ble produsert før 1919. Også nyere biler hører til kategorien veteranbil, under følgende internasjonale regler:
  • Vintage betegner biler som er produsert mellom 1919-1930
  • Post Vintage betegner biler som er produsert mellom 1931-1945
  • Classic Cars (USA) brukes om særlig sjeldne og kostbare biler bygget etter 1945

På denne siden finner du mer informasjon om veteranbil, og hva du bør tenke på dersom du vurderer å ta opp lån til veteranbil. 
 

Drømmen om veteranbil

Å drive med veteranbil kan være en morsom og givende fritidssyssel. Eldre, særegne biler har noe helt spesielt ved seg, både i hvordan de ser ut og hvordan de fører seg. Selv de som ikke har noen spesiell interesse for motoriserte kjøretøy, kan ha et ønske om å kjøre i veteranbil på spesielle merkedager som for eksempel bryllup. 

Noen bruker veteranbil som samleobjekt, og faktisk kan en veteranbil være et godt investeringsobjekt. Noen av de klassiske bilene kan vise seg å bli enda mer verdifulle i fremtiden. 

 

Hva du bør tenke på før du kjøper veteranbil

Det finnes et stort, internasjonalt marked for veteranbil, og dersom du er ny i klubben er det en rekke ting du bør tenke på før du går videre til kjøp eller lån til veteranbil. Noen nyttige tips kan være:
  • Kontakt en veteranbilklubb og be om råd
  • Orienter deg og undersøk markedet
  • Se og prøvekjør bilen
  • Ha kontroll på utgifter, finansiering og forsikring
  • Skriv alltid kontrakt når du kjøper brukt

Dersom bilen skal importeres fra utlandet, må du ta høyde for kostnadene som påløper ved import av bil. Du må også undersøke med Statens Vegvesen hvilke tekniske krav som stilles til kjøretøyet for registrering i Norge. Pass godt på å sette deg inn i det gjeldende regelverket, og dersom du er usikker kan du prøve en importkalkulator

Du bør også forsikre deg om at det er mulig å skaffe reservedeler til bilen. Dersom du ønsker tilgang på reservedeler til en overkommelig pris, bør du velge en bil som har blitt masseprodusert. 

 

Finansiering av veteranbil

Når du kjøper veteranbil må du for det første ha kontroll på finansieringen av selve kjøpet, og for det andre vite hvordan du skal håndtere fremtidige utgifter. Veteranbiler er eldre biler som krever regelmessig vedlikehold og utskiftning av deler. Dette kan føre til løpende kostnader. 

Det finnes mange måter å finansiere veteranbilen på, og de aller fleste velger å kombinere sparing og lån. En løsning kan være å ta opp et forbrukslån. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som innebærer at du ikke trenger å stille med pant i bilen eller annen formuesgjenstand. For banken betyr dette en høyere risiko, og derfor er forbrukslån dyrere enn for eksempel et boliglån hvor boligen står som pant. 

Ikano Bank tilbyr forbrukslån fra 25 000 og inntil 400 000 kroner, med nominell rente fra 7,9 %. Du kan både få innvilget lån til veteranbil, vedlikehold og andre utgifter. Faktisk trenger du ikke å oppgi noen spesiell grunn for hvorfor du søker om lån til veteranbil - hva pengene skal gå til er opp til deg. 

Klikk her for å se hva Ikano Lånet vil koste deg i måneden

Fordelen ved å ta opp et forbrukslån er at det gir deg økonomisk fleksibilitet når du trenger det. Dette kan være svært nyttig i forbindelse med løpende utgifter som medfølger en veteranbil. 

Vi vil allikevel ikke oppfordre deg til å se på et forbrukslån som raske penger. Husk at lånet skal betales tilbake, og du må ha kontroll på at du klarer å håndtere terminbeløpene ved siden av de vanlige regningene dine. Vær kritisk med deg selv, og vurder behovet nøye før du tar opp lån til veteranbil. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.