VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Trenger du lån til depositum?

Noen ganger når en skal leie bolig krever huseier tre måneder i depositum. Har en ikke mulighet til å stille med dette, kan en miste interessen hos utleieren, og dermed miste sjansen for å kunne ta over det som kanskje var drømmeleiligheten. 

Med høye månedspriser, kan en depositumsum ofte være oppimot 50 000 kroner. Dette tilsvarer en månedsleie på cirka 16500 kroner, noe mange betaler i måneden i for eksempel Oslo. Er man et par, er dette ofte en månedsleie som er overkommelig. Det er derimot den høye depositumssummen som ofte er litt vond å skrape sammen, og selv når en har så mye på sparekontoene sine tilsammen som et par, kan det være en ulempe å måtte låse sparepengene sine for en lengre periode. 

Er dette deg? Da kan vi anbefale deg å ta et depositumslån til en rimelig rente. Ved å låne i Ikano Bank kan du låne fra 25 000 kroner med en rente som starter på 7,90 %. 

 

Hva er et depositumslån?

Et depositumslån er i prinsippet et forbrukslån med en hensikt. Det vil si at du søker om å få et lån uten at du trenger å stille med noen form for sikkerhet i for eksempel bolig, hytte, bil eller annen eiendom. 

I utgangspunktet behøver man ikke nødvendigvis å ha en god grunn til å ta opp et forbrukslån, men når en kan gi banken dette kan sjansene øke for at en får lånet innvilget. Det hjelper også å låne sammen med noen om en ønsker å øke sjansene for å få innvilget lån. I et tilfelle der en trenger lån til depositum blir pengene låst i en viss periode, slik at den som låner ikke vil få muligheten til å bruke lånet annet enn det det er ment til. På denne måten har banken en slags sikkerhet. 

Det anbefales derimot ikke å ta opp et forbrukslån for å dekke depositumet om en har mulighet til å bruke egne penger. Dette er fordi depositumet kan ende opp med å koste deg mer enn nødvendig i lengden, slik at du går i minus på noe som vanligvis setter de fleste på plussiden etter et endt leieforhold. 

 

Betal ned når økonomien tillater det

Et depositumslån skal være en hjelpehånd så lenge du har behov for det. Med en gang økonomien tillater det, bør du prøve å betale ned så mye du kan, slik at du sitter igjen med dine egne penger på depositumskontoen den dagen du sier opp boligen. På denne måten vil du få en god start på ditt neste leieforhold eller eventuelt penger du kan sette inn på en sparekonto, BSU eller i et eventuelt boliglån. 

Fordi depositumspenger er låste penger, kan det på mange måter være en fordel å ta opp et depositumslån for å få en god start på livet om man er i etableringsfasen. 

 

Ikano Lånet

Hos Ikano kan du få lån til å dekke depositumet ditt, og til alt annet du trenger litt økonomisk støtte til. Du kan låne inntil 400 000 med en rente som starter på 7,90 %. Med dette tilbyr vi kanskje et av markedets rimeligste forbrukslån. Dette er fordi vi ønsker å hjelpe vanlige mennesker med vanlige behov. 

Hos oss kan du låne det du trenger når noe er viktig for deg, og vi er her for deg når dine behov oppstår. Vi er en bank som forstår viktigheten av livet, og selv om vi ikke kan realisere alle dine drømmer, vet vi at et lån ofte kan hjelpe deg på vei. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.