VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Søk om refinansiering

Føler du at du har liten oversikt over alle regningene dine? Er du bekymret for om du betaler for mye i måneden? Har du mange forskjellige smålån og kredittkort du ikke har betalt ned enda, gjør du mest sannsynlig det. Da kan det være en god idé å søke om refinansiering og samle gjelden din under ett lån.

Ved å søke om refinansiering vil du kun ha en bank og faktura å forholde deg til, og det betyr at du slipper unna ekstra månedsgebyrer og mange ulike og høye renter på de forskjellige lånene. Renten er ofte høyere på smålån og kredittkort enn det den er på et høyrere lån.

Vi i Ikano Bank hjelper deg med å samle og refinansiere alle dine lån slik at du kan holde orden på hva, hvem og når du betaler. Vi kan tilby lån uten sikkerhet opptil 400 000 kroner med en nominell rente fra 7,9%.

Lurer du på hva det vil si å refinansiere? Da bør du lese videre.

 

Hva skjer når du søker om refinansiering?

Å søke om refinansiering betyr egentlig at du søker om et forbrukslån med en spesifikk hensikt. Det vil si at det er et lån du får uten å måtte stille med det bankene vil kalle for sikkerhet, noe som betyr at du ikke må sette pant i bolig eller andre formuesgjenstander. Dette gjør det mer risikabelt for bankene å låne deg penger, og dermed blir renten høyere på et forbrukslån enn det den for eksempel er når du skal søke boliglån. På denne måten vil bankene kunne ta igjen for det ”tapte”. Deretter er hensikten med lånet at det skal gå til refinansiering av gammel gjeld, noe som betyr at du må oppgi dette som grunn når du søker. Etter at du har fått innvilget lån, vil vi ta oss av resten så lenge du har oppgitt hvem lånet skal gå til. 

 

Renter

Renten blir satt etter kundens betalingsevne. Det betyr at man setter inntekt opp mot total gjeld, og eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig kunden er. Dette er også det samme grunnlaget andre långivere har basert seg på når de har innvilget de andre smålånene og kredittkortene dine. Har økonomi og livssituasjon endret seg siden du søkte om lån sist, vil dette også kunne ha en effekt når du søker om refinansiering.

Smålån og kredittkort ofte en høyere rente enn for eksempel ved at du låner et stort beløp. Derfor vil du mest sannsynlig få en lavere rente av å få samlet totalbeløpet i ett lån, avhengig av hvor mye gjeld du har tilsammen. Dette lånet vil da ha en høyere sum totalt, slik at bankene vil få mulighet til å stille med en lavere rente og avbetalingssum.

Det finnes også to typer renter man hovedsakelig snakker om når man snakker om forbrukslån. Det er den nominelle og den effektive renten. Nominell rente vil si grunnrenten, altså renten banken kan tilby deg. Deretter har vi effektiv rente, som består av grunnrente pluss andre eventuelle gebyrer og kostnader.

 

Hvorfor søke om refinansiering?

Hovedproblemet med gammel gjeld, er at du har blitt tilbudt en rente som kan være dårligere enn dagens rente, og kan dermed ende opp med å betale for mye. I tillegg vil en rekke smålån og kredittkort kanskje gi deg høyere utgifter totalt med mange ulike rentesatser. Derfor kan det være lurt å refinansiere alle lånene dine under ett lån. Dette kan gi deg bedre rente, i tillegg til en frihet ved å vite at alt kommer på en faktura.

Ved å benytte deg av vår Lånekalkulator, vil du finne ut av hva et refinansieringslån i Ikano Bank kan koste deg.

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.