VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Smålån på dagen

Vi blir til stadighet fristet med diverse smålån på dagen. Før man tar opp et slikt lån bør man imidlertid vurdere andre lånemuligheter.
Det er lett å la seg friste av et smålån på dagen. Dessverre kommer slike lån ofte med skyhøye rentekostnader. 

 

Husk at et smålån på dagen som regel:

 • Har høye rentekostnader.
 • Har høye etablerings- og termingebyrer.
 • Kommer uten en oversiktlig nedbetalingsplan. 

Er du i ferd med å hoppe på et tilbud om smålån på dagen? Vent et øyeblikk. Det finnes heldigvis andre og rimeligere alternativer. Ikano Bank er en bank som forstår at økonomien i blant trenger litt ekstra hjelp. Vi vet også at man ikke har lyst til å betale mer enn nødvendig på et lån. 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Enkel tilgang gir høy rente

Et smålån er et lån uten sikkerhet. Disse lånene er ofte liten i størrelse og har kort nedbetalingstid. På grunn av den korte nedbetalingstiden har lånene også høy rente. Faktisk er smålån blant de dyreste lånene på markedet, med en gjennomsnittlig rente på 20-30 prosent.

Enkelte av aktørene som tilbyr smålån på dagen foretar heller ikke noen kredittsjekk av deg. Dette utgjør enda større risiko for banken, noe som igjen gir høyere rente. Et eksempel på slike lån er sms lån. De kan friste med sin korte og enkle søknadsprosess, men har til gjengjeld ofte en effektiv rente på over 200 prosent. 

Penger

Forskjellen på smålån og forbrukslån

Det finnes andre lånealternativer som gir deg billigere lån og bedre vilkår. Selv om både forbrukslån og smålån på dagen tilbys uten sikkerhet, er det store forskjeller på lånevilkårene. Et forbrukslån har mye lavere rente og gir deg en bedre nedbetalingsplan som er lett å betale ned på. 

Hos Ikano Bank kan du låne inntil 400 000 kroner med en nominell rente fra 7,9 % til 15,9 %. Det er ikke bare den lave renten som gir deg et billigere lån, som regel har smålån også langt dyrere etablerings- og termingebyrer. Lurer du på hvor mye du kan spare på å velge Ikano Lånet kan du bruke vår lånekalkulator. Her får du på en oversiktlig måte oppgitt alle kostnader knyttet til lånet - noe som gjør deg enkelt å sammenligne tilbudene. 

I motsetning til smålån på dagen uten kredittsjekk, vil du med Ikano Lånet få et lån som er tilpasset din økonomiske situasjon. Når du søker hos oss vil vi foreta en kredittsjekk av deg, slik at du skal få et lån du faktisk har mulighet til å betjene. Du kan lese mer om Ikano Lånet her

 

Smålån

 • Høy rente
 • Dyre gebyrer
 • Ingen kredittsjekk

Forbrukslån

 • Lavere rente
 • Rimeligere gebyrer
 • Lån tilpasset din økonomi

Velg et billigere alternativ

Vurderer du å ta opp et lån? Ikke la deg friste av smålån på dagen, men velg i stedet et lån som gir deg gode vilkår. Et lån som er oversiktlig og enkelt å betale ned på. Et lån uten unødvendig dyre rente- og gebyrkostnader. Dersom du skal ta opp et lån fra 25 000 kroner er Ikano Lånet et gunstig lån for deg. Du får lave renter og en oversiktlig nedbetalingsplan som gjør det enkelt å holde oversikt over lånet til enhver tid. 

Trenger du kun å låne et lite beløp? Ikano Bank tilbyr også kredittkort, noe som kan være et bedre alternativ for mindre beløp enn smålån på dagen. Forutsetningen er imidlertid at du har mulighet til å betale tilbake summen raskt. På kredittkort har du nemlig en rentefri periode som gir deg en måneds tid på å betale tilbake lånesummen - uten at det påløper ekstra kostnader. 
Ikano Visa Kredittkort

Med Ikano Visa får du i tillegg flere fordeler i kortet:

 • Fast 2 % rabatt på dagligvarer
 • Fast 2 % rabatt hos Shell i Norge
 • Mulighet for betalingsutsettese i inntil 9 måneder
 • Forsikringer
Et kredittkort utgjør en reserve dersom noe uforutsett skulle skje eller du har behov for finansiering der og da. Med andre ord et supert alternativ til smålån på dagen.

Har du allerede smålån?

Dersom du sitter med flere små og mellomstor smålån og kreditter i dag så kan vi kanskje hjelpe deg. Med refinansiering kan du samle disse til ett lån, én månedlig faktura og én betalingsplan. Med dette følger gjerne bedre betingelser og enklere oversikt over økonomien. 

Trenger du et alternativ til smålån på dagen? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.