VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Slik kan du låne penger uten egenkapital

Tradisjonelle lån som boliglån og billån krever at du stille med en eller annen form for sikkerhet. Men i blant har man også behov for å låne penger uten egenkapital, eller uten sikkerhet som det heter på bankspråket. 

Hos Ikano Bank kan du låne penger uten egenkapital opptil 400 000 kroner. Lånet kan brukes til akkurat det du ønsker og har behov for. 

 

Forbrukslån - lån penger uten egenkapital

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille med pant til banken. I praksis innebærer det for din del at du kan bruke lånet til akkurat det du måtte ønske eller ha behov for. 

Å ta opp et lån uten sikkerhet kommer imidlertid med en risiko for banken. Når de ikke har verdier å hente penger fra dersom du ikke betaler ned på lånet, må banken kompensere for risikoen på andre måter. Derfor har forbrukslån høyere rente enn bolig- og billån. 

Vanlige grunner til at man ønsker å låne penger uten egenkapital er ved uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering. Det kan også være plutselige endringer i livssituasjonen som gjør at økonomien ikke helt strekker til, som samlivsbrudd eller at man mister jobben. Da kan et forbrukslån være den økonomiske lettelsen du trenger.

 

Låne penger uten egenkapital til boligdrømmen

Når man snakker om lån med eller uten egenkapital, er det som regel i forbindelse med boliglån. Boligmarkedet i Norge er i kraftig vekst og boligprisene har rast oppover i flere år nå, spesielt i de større byene. For mange kan det virke som en umulig oppgave å komme inn på boligmarkedet. Er man i tillegg i etableringsfasen i livet kan det være vanskelig og ikke minst tidkrevende å spare opp til 15 prosent egenkapital.

Boliglånet er helt klart det gunstigste lånet på markedet. Både rentene og vilkårene er gode. Men hva gjør du når du bare mangler “litt” igjen for å nå tilstrekkelig egenkapital? Kanskje vurderer du å ta opp et forbrukslån? Dette kan være et farlig territorium å begi seg ut på og i de fleste tilfeller vil økonomer og banker råde deg fra det. 

Ved å ta opp lån til egenkapital vil du ende opp med to lån å betjene, noe som fort kan slite på økonomien. Et bedre alternativ her å få med en kausjonist, eller eventuelt inngå en avtale om privatlån med et familiemedlem. Dette er i praksis et forbrukslån som inngås mellom to privatpersoner. 

 

Hvem kan søke om Ikano Lånet?

For å søke om å låne penger uten egenkapital hos Ikano Bank, må du oppfylle visse kriterier: 
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år 
Disse kriteriene skal sikre at du er i stand til å betjene lånet du søker om, og er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlige forbrukslån.

 

Send inn en uforpliktende søknad i dag


Dersom du ønsker å låne penger uten egenkapital, kan du benytte deg av vårt søknadsskjema på nett. Du fyller bare ut hvor mye du ønsker å låne samt ønsket nedbetalingstid. Når søknaden er mottatt hos oss, vil vi foreta en kredittsjekk av deg og endelig rente og lånebeløp blir avgjort basert på en individuell vurdering. 

Dersom du mottar et tilbud om lån må du signere søknaden med BankID og laste opp nødvendig dokumentasjon. Hvis alt er i orden vil du få pengene utbetalt i løpet av et par virkedager. Det er også fullt mulig å søke med en medsøker. Det vil normalt øke sjansene dine for å få innvilget lånet. 


Har du spørsmål angående hvordan du kan låne penger uten egenkapital? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.