VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Slik får du lån til moped

Med vind i håret og frihet til å komme seg fra A til B gjør dette mopeden svært fristende. For ungdommer bosatt i områder der avstanden mellom boligområder, skole og andre fasiliteter er stor, kan det være befriende å eie sin egen moped, slik at man blir mer fleksibel til å treffe venner, gjøre ærend eller rett og slett komme seg til skolen. Ikke alle har nok kapital til å finansiere en moped, men dersom det er stort behov for en løsning kan et gunstig lån hjelpe deg ut på veien uten å måtte vente på at sparekontoen har vokst seg stor nok.
 

Hvorfor kjøpe moped?

En moped eller scooter kan være nyttig for mennesker i alle aldre. Eksempler på fordeler kan være:
  • Enkel å parkere
  • Billig i drift (moderat drivstoff-konsum og vedlikehold)
  • Enkel å kjøre
  • Praktisk i hverdagen

 

Det kan derfor lønne seg for en som er avhengig av et motorisert kjøretøy, men som normalt ikke kjører så lange avstander, å eie en moped i stedet for en bil. 

Lurer du på om et forbrukslån for å finansiere en moped kan lønne seg dersom du ikke har kapitalen til å finansiere en, kan du lese videre.


Hva er et forbrukslån?

For å forstå om et forbrukslån kan lønne seg, bør en forstå hva et slikt lån innebærer. Et forbrukslån er et lån en får uten å stille med noen form for sikkerhet i eiendom eller eiendeler av en viss verdi. Det vil si at banken ikke har mulighet til å ta pant i noe som du allerede eier for å sikre seg i det tilfellet lånet skulle bli misligholdt. 

Dermed er dette noe banken kategoriserer som et lån med høy risiko. Det vil si at den ikke har noen annen form for sikkerhet for betaling annet enn kundens betalingsevne. Dette betyr at lånet derfor ”koster mer” enn for eksempel et tradisjonelt boliglån, der sikkerheten blir selve boligen. For å sikre seg eventuelle tap, må altså renten være høyere enn tradisjonelle lån med sikkerhet. Deretter blir også renten satt etter kundens individuelle kredittvurdering for å få en pekepinn på hvor betalingsdyktig kunden er. I de tilfellene en kunde viser en utrygg betalingshistorikk, kan en oppleve at renten for denne kunden også er noe høyere på grunn av risikoen det kan medføre å innvilge et lån til en usikker betaler. 

Likevel skal ikke renten være skyhøy, og i Ikano Bank har vi en rente som begynner på 7,9 %, basert på en individuell vurdering av kunden. Dermed kan det være lønnsomt for den som trenger en moped raskt å bruke et forbrukslån som et finansieringsmiddel. Med en nedbetalingsplan som går over en kortere periode, vil lånet være ferdigbetalt raskt, og du vil innen da ha dratt mye nytte av din nye moped. 

 

Hvorfor bør du velge Ikano Bank når du skal finansiere din neste moped?

Ved å søke Ikano Lånet vil vi kunne tilby deg et av markedets beste lån og vilkår. Du kan enkelt sjekke eksempler på hva et lån hos oss vil koste ved å bruke vår Lånekalkulator

Vi baserer oss på rettferdige vilkår og et åpent og ærlig kundeforhold. Om noe uforutsett skulle endre din livssituasjon vil vi gjerne forsøke å få til en løsning sammen med deg. Vi kan også tilby Lånebeskyttelse; en forsikring som gjør at du ikke trenger å bekymre deg hvis du skulle bli syk, bli arbeidsledig eller permittert. 

Som lånekunde hos Ikano vil du også få tilgang til vår app med spesialtilbud innenfor en rekke kategorier, som spisesteder, nettbutikker og reiseoperatører.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.