VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake
Når vi snakker om lån, skiller vi ofte mellom annuitetslån og serielån. Men vet du egentlig hva som er forskjellen på dem? 


Hva er serielån?

Et serielån er et lån med et variabelt terminbeløp. Avdraget på beløpet er det samme gjennom hele løpetiden, mens rentene varierer etter hvert som lånet nedbetales. I starten av løpetiden utgjør rentene en større del av innbetalingene, noe som gjør at terminløpet er størst da. 

I løpet av løpetiden blir terminbeløpet stadig mindre, ettersom som man betaler mindre i renter. Avdraget holder seg konstant gjennom hele perioden, 

Serielån blir mindre brukt enn motparten, som er annuitetslån. Her er summen av avdrag og renter konstant gjennom hele avdragsperioden, slik at du alltid har en fast månedssum å forholde deg til.

 

Hva er forskjellen på serielån og annuitetslån?

Med et serielån betaler du altså mer i starten og mindre mot slutten av løpetiden enn det du gjør ved et annuitetslån. Med er det ene alternativet dyrere enn det andre? 

Gjennom hele løpetiden vil den samlede gjelden være større ved et annuitetslån, noe som gjør de samlede rentekostnadene større. I prinsippet vil du derfor låne mer penger over lengre tid med et annuitetslån. Samtidig er den effektive renten fortsatt den samme på et annuitetslån og serielån med samme løpetid. Dermed er ikke det ene lånet sånn sett billigere eller dyrere enn det andre. 

Hvilket alternativ som er best avhenger derfor av din personlige situasjon. Fordelen med et annuitetslån i forhold til et serielån er at du får en stabil nedbetalingsplan som er lett å forholde seg til. Ikano Bank tilbyr annuitetslån opptil 400 000 kroner, til en nominell rente fra 7,9 prosent. 

 

Hvem kan søke om Ikano Lånet?

Ikano Bank stiller følgende minstekrav til våre søkere:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år 
Disse kravene skal sikre at du får et lån du faktisk har mulighet til å betjene. Til syvende og sist er det ditt ansvar som låntaker å betale ned lånet, men det er også bankens ansvar å tilby forsvarlige lån og gode vilkår til sine kunder. En bank som stiller tilsvarende krav til kundene sine vitner derfor om en seriøs aktør som du kan stole på. 

Når du søker om lån hos Ikano Bank, vil vi foreta en kredittsjekk av deg. Denne er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlige forbrukslån og stiller blant annet krav til din betjeningsevne, maksimal samlet gjeld og avdragsbetaling. 

 

Hvem er Ikano Bank?

Ikano Bank ønsker å hjelpe våre kunder til å realisere sine drømmer etter beste evne. Derfor forsøker vi hele tiden å finne nye måter å drive virksomheten på, slik at vi kan tilby deg et vårt beste forbrukslån med gode vilkår. 

Ikano Bank var opprinnelig eid av IKEA, men er i dag en del av det uavhengige selskapet Ikano-gruppen. Møbelforetakets opprinnelige slagord Inte för de rika, men för de kloka stemmer på mange måter for vår virksomhet også. Våre kunder er nemlig vanlige mennesker, med vanlige behov. Med det i bakhodet er vi opptatt av å tilby løsninger basert på sunn fornuft. 

Våre produkter og tjenester skal være lønnsomme, både for privatpersoner og bedrift. Når du søker om lån hos oss, kan du derfor være sikker på at du får det beste forbrukslånet tilpasset din livssituasjon.

 

Slik søker du om Ikano Lånet


Gjennom vårt søknadsskjema på nett kan du enkelt søke om forbrukslån hos Ikano Bank. Her fyller du ut ønsket lånebeløp og løpetid. Ved positivt svar må du godkjenne lånet med en elektronisk signering gjennom BankID og laste opp nødvendig dokumentasjon som selvangivelse og lønnsslipp. 

Endelig rente baseres på en individuell kredittvurdering av din personlige økonomi og sikkerhet. Fra du har signert søknaden tar det som regel et par virkedager så er pengene inne på konto. 


Ser du etter et alternativ til serielån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.