VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Samle smålån

Hvorfor bør du samle smålån?

Å samle dine smålån betyr at du tar opp ett enkelt litt større lån, et såkalt refinansieringslån, for å betale ned mindre lån og kreditter. Noen har mulighet til å putte smålånene inn i boliglånet ved å refinansiere dette, men ikke alle har tilstrekkelig kredittramme basert på boligens verdi.

Det kan gi bedre oversikt og "ro i sjelen" å motta én faktura hvor beløpet utgjør totalen av alle smålån. Du blir ikke gjeldfri av å refinansiere, men du kan sikre deg en bedre rente, i tillegg til at du slipper flere termingebyrer. Dermed kan du bli gjeldfri raskere, slik at din gamle gjeld vil koste deg mindre totalt i løpet av nedbetalingstiden.

 

Hva er smålån?

Smålån er det samme som forbrukslån / usikret lån, men blir gjerne brukt om mindre beløp. Smålån har ofte en enda høyere rente enn andre forbrukslån. Generelt settes renten på forbrukslån høyere enn f.eks boliglån og billån, ettersom det er snakk om lån uten sikkerhet, altså at banken ikke har noen sikkerhet i verdier som kan hentes ut hvis lånet blir misligholdt. Hensikten med smålån er som regel at kunden skal betale det ned i løpet av en kortere periode. Dessverre kan dette bli vanselig for mange av lånetakerne, som ender opp med at ”smålånet” plutselig blir temmelig stort. Da kan det være fornuftig å ta opp et refinansieringslån.

 

Hva bør du tenke på hvis du skal samle smålån?

Som vanlig når det er snakk om penger og økonomi, så finnes det fordeler og ulemper. Fordelen her er at du som nevnt kan redusere dine renteutgifter og gebyrer samtidig som at du får en god oversikt over privatøkonomien. For veldig mange er det nettopp en uoversiktlig økonomi som styrer hverdagen, og ved å samle alle smålånene på et papir vil du få alt til en samlet sum og ofte til en mye bedre rente. 

I tillegg kan du revurdere hvor mye du har mulighet til å betale i måneden. Mange ønsker at månedsbeløpet skal være lavest mulig, men glemmer at jo lengre nedbetalingstiden er, jo mer vil lånet koste deg. Derfor kan det være fornuftig å ta en ny titt i lommeboka og på prioriteringslisten for å se på hvor du kan kutte ned for å klare å betale mer på gjelden din. 

Ulempen ved å samle alle smålån er at mange tenker at de blir ”kvitt” gammel gjeld. Dette stemmer ikke. Man erstatter gammel gjeld med ny gjeld, men målet er å få en lavere totalkostnad.

 

Søk om refinansiering i dag

Få kontroll på hverdagen og økonomien – Søk om refinansiering til smålån i dag.

Du kan enkelt søke om å få lån til å refinansiere dine smålån hos Ikano Bank hvis du oppfyller minimumskravene våre. Det vil si at du ikke kan ha noen betalingsanmerkninger, du må ha fylt 25 år og ha bodd i Norge i minimum tre år, og du må ha en minimumsinntekt på 200 000 kr i året. Og før vi kan sende deg et lånetilbud, kommer vi til å foreta en kredittvurdering på deg.

For å søke, må du fylle ut søknadsskjema og akseptere lånebetingelsene. Mottar du et lånetilbud, må du signere med BankID, og laste opp eventuell nødvendig dokumentasjon. Deretter vil pengene stå på din konto innen to virkedager! 
 

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.