VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Samle forbrukslån

Å samle dine forbrukslån betyr at du tar opp et refinansieringslån. Det kan for mange bety større frihet og ro i sjela å vite at det totale beløpet av alle mindre lån kommer på en større faktura.

Du kan enkelt og trygt søke om å refinansiere dine forbrukslån hos Ikano Bank, og hos oss kan du låne opptil 400 000 kroner med en nominell rente fra 7,9%. 

Du blir ikke gjeldfri av å refinansiere, men du kan sikre deg en bedre rente i tillegg til at du slipper flere termingebyrer. Flere ulike renter som får de små lånene til å vokse kan også være veldig ugunstig for din fremtidige gjeld hvis du må bruke lenger tid på å tilbakebetale. vil din gamle gjeld koste deg mindre totalt i lengden. Derfor kan vi anbefale deg å samle alle dine forbrukslån under ett.

 

Hva defineres som forbrukslån?

Den mest kjente definisjonen er et lån du får uten å måtte stille med sikkerhet. Altså, uten at banken må sette pant i din eiendom. De aller fleste banker har derfor nødt til å sette en høyere rente på lån uten sikkerhet, slik at de på forhånd kan ta igjen for det de eventuelt taper på at kunden ikke tilbakebetaler. I en situasjon der kunden har gått inn med en sikkerhet i tillegg til lånet, har banken mulighet til å bytte det de mangler i mot deler eller hele eiendommen det har blitt satt pant i. 

Alle lån, inkludert forbrukslån, kommer med en nominell og en effektiv rente. Den nominelle renten er grunnrenten på lånet, det vil si den renten du får uten å ta med andre kostnader i betraktning. Den effektive renten er den du får ved å samle alle kostnader og gebyrer under en rente. Dette er det lånet faktisk vil koste deg.

 

Hva er smålån?

Smålån er det samme som et forbrukslån, men er et navn som ofte blir brukt om mindre beløp. I tillegg er hensikten med smålån at kunden skal betale det ned i løpet av en kortere periode, og derfor er ofte renten en del høyere på denne typen forbrukslån. Dessverre er ikke dette alltid tilfelle for alle, og ofte kan man ende opp med at det som skulle være et lite lån plutselig ble temmelig stort. Dermed kan det være forsvarlig å ta opp et refinansieringslån for å samle alle mindre forbrukslån.

 

Hva bør du tenke på når du skal samle forbrukslån?

Som vanlig når det er snakk om økonomien din, så finnes det ulike fordeler og ulemper. Fordelen med å samle forbrukslånene dine er at du som nevnt kan få redusert renter og gebyrer, samtidig som at du får en god oversikt over månedsbudsjettet dit. For veldig mange er det nettopp en uoversiktlig økonomi som styrer hverdagen.

Ulempen ved å samle alle smålån er at mange tenker at de blir av med gammel gjeld når dette ikke er sannheten. Det man egentlig gjør er at man erstatter gammel gjeld med ny gjeld, men med et mål om å oppnå en lavere totalkostnad slik at du kan spare mye på sikt.

 

Søk om refinansiering i dag

 Du kan enkelt søke om å få lån til å samle dine forbrukslån hos Ikano Bank hvis du oppfyller minimumskravene våre. For å søke, må du fylle ut søknadsskjema og akseptere lånebetingelsene. Mottar du et lånetilbud, må du signere med BankID, og laste opp eventuell nødvendig dokumentasjon. Deretter vil pengene stå på din konto innen to virkedager!

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.