VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Refinansiere forbrukslån

Gjennom en refinansiering kan du samle dyre smålån og kreditter, slik at du får et billigere lån med lavere renter.

Hva vil det si å refinansiere lån?

Refinansiering innebærer at du erstatter et eller flere lån med et nytt lån med bedre betingelser. Hensikten er lavere kostnader i måneden og en mer fleksibel nedbetalingstid. 

Ettersom renten på lånemarkedet varierer hele tiden, er det ikke sikkert renten på ditt eksisterende lån er lønnsom lenger. Det kan derfor være lurt å undersøke hvilke muligheter du har for å gjøre gjelden billigere. Hos Ikano Bank kan du refinansiere forbrukslån med Ikano Lånet. Vi hjelper deg da med å samle dine smålån og kreditter, slik at du får lavere beløp å betale hver måned. Her kan du lese mer om Ikano Lånet.

 

Få orden på privatøkonomien

Dersom du sitter på flere dyre smålån eller kreditter, kan en refinansiering være en god løsning for å få orden i økonomien. Mange forbrukere går i fellen og betaler varer og tjenester med dyre kredittkort eller avbetalingsløsninger når økonomien ikke strekker til. Det er imidlertid flere fordeler knyttet til kredittkort, som rentefrie perioder, forsikringsmuligheter og økonomisk fleksibilitet. Problemet oppstår først når du du ikke klarer å betale tilbake innen den rentefrie perioden. Da kan slike kjøp fort bli mye dyrere enn de trenger å være. 

Å refinansiere forbrukslån og dyr gjeld er for mange første skritt mot en ryddig privatøkonomi. Det er lettere å forholde seg til én månedlig faktura enn flere utestående beløp hos ulike finansinstitusjoner. Har du i tillegg flere dyre lån kan du spare mye på å kutte unødvendige renteutgifter og ekstrautgifter ved å samle gjelden i ett lån med lavere rente.

 

Hvordan går du frem når du skal refinansiere lån?

Dersom du vurderer å refinansiere lån, bør du først skaffe deg en oversikt over den totale gjelden du sitter på. Det samlede beløpet tilsvarer den nye lånesummen. Du bør også få en oversikt over alle termingebyrer og avdragsutgifter. Dette er utgiftene du ønsker å redusere. Gjennom en lånekalkulator eller sparekalkulator kan du se hvor mye du faktisk kan spare på å refinansiere lån i et samlet lån med bedre vilkår. 

Forutsetningen for at refinansiering skal være lønnsomt er at det nye lånet gir deg lavere rentekostnader. En refinansiering er fortsatt et lån som skal brukes til å innfri gammel gjeld. Lurer du på hva du kan spare ved å refinansiere lån hos Ikano Bank? Sjekk hva lånet vil koste deg i månedlige utgifter gjennom vår lånekalkulator.

 

Slik refinansierer du forbrukslån med Ikano Lånet

Når du skal søke om refinansiering hos Ikano Bank, oppgir du beløp og bank eller finansinstitusjon du ønsker å innfri lånet med i lånesøknaden. Deretter ordner vi resten. Hos Ikano Bank kan søke om å låne fra 50.000 til 400.000 kroner. 

For å søke om Ikano Lånet må du oppfylle følgende minimumskrav:
  • Du må ha fylt 25 år.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt.
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.

Dersom du mottar et tilbud om lån, må du signere med BankID og laste opp nødvendig informasjon. Har du ikke mulighet til å sende dokumentasjon elektronisk, har du også anledning til å sende disse per post.

 

En bank med sunn fornuft


Før Ikano Bank kan sende deg et lånetilbud, foretar vi en kredittvurdering av deg som kunde. Denne viser informasjon om din økonomi og sikkerhet, og er viktig for at vi skal kunne tilby deg et lån med gode vilkår som du kan leve med i tiden etter refinansieringen. 

Vi er opptatt av å gjenspeile våre verdier i alle produkter og tjenester vi tilbyr. Derfor følger vi deg gjennom låneprosessen og er der for deg dersom noe skulle skje. Vi tror samarbeid er veien til forbedring. 


Har du spørsmål knyttet til refinansiering eller trenger hjelp til lånesøknaden hjelper vi deg gjerne.Ring oss på telefon +47 66 85 66, eller kontakt oss via vårt kontaktskjema. 

Hvor mye vil du refinansiere?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for refinansieringslån er fra 1 til 15 år.

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.