VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til tannlege

Drømmer du om et fint smil, men er usikker på om dette er noe du har råd til? Eller har du avanserte tannlegebehov? Dersom det er tannregulering for estetiske grunner, bytte av noen tenner, eller om du har andre og mer kritiske behov er dette ofte behandlinger som kan koste litt.

De mest avanserte behandlingene kan koste oppimot 150.000 kroner, og dette er mye penger å legge ut. Har du helsemessige tannbehandlingsbehov anbefales det at du går til en tannlege som har direkte oppgjør og HELFO-avtale. Men selv med denne avtalen, må du ofte som pasient først legge ut selv forså å søke om å få beløpet refundert. 

Har du eller et familiemedlem behov for tannregulering, er det mulig å få dette også dekket av HELFO. Men dette er etter trygdens takster. Dersom en privat tannlege har høyere priser enn disse takstene, må pasienten selv betale mellomlegget. 

Har du behov for litt økonomisk hjelp for å få dekket tannlegeutgiftene kan Ikano Lånet være løsningen. Vi tilbyr en rente fra 7,9% og hos oss kan du låne opp til 400 000. Dersom du får behandlingene dekket av HELFO i etterkant, kan du velge kortets mulig nedbetalingsperiode på lånet, slik at får tilbakebetalt raskt. På denne måten får du tatt vare på smilet ditt uten at det går utover for eksempel sparepenger og månedlig budsjett.

 

Ved hvilke tannlegebehandlinger har du rett til delvis eller helt dekket behandling?

I følge HELFO, kan du få disse behandlingene dekket: 
  • Sjelden medisinsk tilstand
  • Leppe-kjeve-ganespalte
  • Svulster i munnhulen
  • Infeksjonsforebyggende tannbehandling
  • Tannkjøttsykdom
  • Munntørrhet
  • Tannskade ved godkjent yrkesskade
Og ved åtte andre tilstander/tilfeller. Sjekk om du tilhører noen av disse her. 

Dersom du ikke tilhører noen av disse gruppene men likevel har behov for tannlege, kan du få deler av beløpet dekket dersom du har medfødte tannfeil. Men ved de aller fleste tilfeller får du ikke noe dekket i det hele tatt, da det i Norge i dag er slik at alle voksne pasienter må betale tannlegeregningen sin selv.

 

Tannregulering 

Etter fylte 20 år, har du ikke lenger rett på refusjon dersom du har behov for tannregulering (unntak er medfødte kjevefeil). Det er også fri prissetting på alle tannlegetjenester, noe som betyr at tannlegen ikke behøver å følge de takstene staten har foreslått. Dermed kan du ofte møte på markedsbaserte priser (i tillegg til at prisene blir satt etter de utgiftene klinikken har som lønn, utstyr osv), noe som betyr at i de områdene det er mest populært med en slik tannbehandling vil også prisene være noe høyere. Her er et godt råd å undersøke før du velger en behandler. Prisene kan variere stort.

 

Hvordan få råd til tannlege?

De tennene du har er de eneste tennene du kommer til å ha livet ut. Derfor er det viktig å ta vare på dem og holde dem sunne. Et smil er kanskje også det viktigste ansiktstrekket du har og for mange har smilet en stor betydning for selvtilliten. Derfor finnes det alltid en god unnskyldning til hvorfor du burde prioritere tennene dine. 
Avtal med din tannlege på forhånd hva den totale kostnaden kommer til å bli før du søker. Dersom du behøver å ta opp et lån for å få råd til behandlingene, kan vi anbefale Ikano Lånet. På denne måten får du råd til å holde tennene dine sunne og fine. 

Sjekk ut Lånekalkulatoren vår for å se eksempler på hva et lån kan koste deg. På denne måten kan du planlegge og se om et lån kan være noe for deg, og velg den nedbetalingstiden som passer deg.

Ønsker du å vite mer om Ikano Lånet, kan du lese mer her.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.

Priseksempel: 115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år.