VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til ATV fra 7,9 % rente

En ATV (All-terrain vehicle) er en tre- eller firehjuls motorsykkel med brede dekk, som er beregnet på terrengkjøring. Den går også under navnet firehjuling. Det finnes ATV-er som er ment for lek og konkurranse, men også rene brukskjøretøy innen næringsdrift eller fremkomstmidler beregnet på ulikt terreng. De vanligste bruksformålene er: 
 • Jakt eller dyrehold
 • Skogbruk
 • Jordbruk
 • Konkurransekjøring i løype og terreng
 • Rekreasjon

De kraftigere modellene som brukes innen næring, kan utstyres med vinsj, hengerfeste og støtdempere. I tillegg finnes det også mini ATV-er eller barnefirehjulinger, som er beregnet på barn under 12 år.

 

Før du kjøper ATV

Det finnes en rekke modeller å velge mellom når du skal kjøpe ATV. Før du går til innkjøp av en ATV kan du spørre deg selv følgende:
 • Hva skal den brukes til?
 • Hvem skal bruke den?
 • Hvor stor kapasitet bør den ha?
 • Hvor stor motorkraft bør den ha?
 • Hvordan skal kjøpet finansieres?
 • Skal den være ny eller brukt?

Du må også skaffe deg en gyldig forsikring. 

I tillegg må du sette deg godt inn i det til enhver tid gjeldende regelverket. Hvor man har lov til å kjøre ATV, avhenger av hvordan den er registrert. En ATV med svarte og gule skilter kan kjøres på innmark, mens en ATV med hvite skilter kan kjøres på offentlig vei. Hastighetsbegrensningen bestemmer hva slags førerkort som er påkrevd, mens på lukket bane trenger du ikke førerkort. 

 

Lån til ATV

Dersom du har bestemt deg for å kjøpe en ATV, må du tenke på hvordan du skal finansiere kjøpet og utgiftene som kan dukke opp senere. En ATV er et motorisert kjøretøy, som krever jevnlig vedlikehold, service og utskiftning av deler. Det er vanlig å kombinere sparing og lån til ATV. 

Et forbrukslån kan være en måte å ta opp lån til ATV. Et forbrukslån innebærer et lån uten sikkerhet, noe som vil si at du ikke trenger å stille pant i ATV-en eller annen formuesgjenstand. Med dette tar banken på seg en større risiko, og dette er årsaken til at et forbrukslån er dyrere enn for eksempel et boliglån, hvor boligen står som pant. Det er allikevel billigere enn å ta opp smålån og dyre kreditter. 

Du trenger vanligvis ikke å oppgi noen spesiell grunn til hvorfor du søker lån til ATV. Om det skal gå til innkjøp, utgifter eller noe helt annet er opp til deg. Med Ikano Lånet kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner med nominell rente fra 7,9 %. Dette kan være en måte å finansiere ATV-en på dersom du ikke har tid til å spare opp så mye kapital som du trenger. 

Er du usikker på om du har råd til å ta opp et lån til ATV, kan du prøve vår lånekalkulator. Da vil du få et estimert svar på hvor mye lånet vil koste deg i måneden. 

For å få innvilget lån til ATV fra Ikano Bank, må du oppfylle følgende vilkår:
 • Du må ha fylt 25
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
 • Du har bodd i Norge i minimum tre år
På bakgrunn av denne informasjonen blir renten satt. Dersom du bestemmer deg for å ta opp et lån til ATV fra Ikano Bank, vil du også få tilbud om lånebeskyttelse. Dette er en forsikring som hjelper deg dersom du får problem med å betale tilbake lånet ved sykdom eller arbeidsledighet. 

Vi er en bank som bryr oss om kundene våre, og som er opptatt av å finne løsninger. Vår forretning er bygget opp rundt sunn fornuft og enkelhet. Sammen skaper vi rettferdige vilkår, og sørger for trygge lånerammer for både oss og kundene våre. Les mer om Ikano Bank her. 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.