VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hvordan samle smålån?

Dersom du sitter på flere dyre smålån og kortsiktige kreditter, kan det være lurt å samle disse i et felles lån med lavere rente. Her har vi samlet en del nyttig informasjon om hvordan du enkelt kan samle smålån i et lån med lavere rente og bedre betingelser. 

 

Hva er et smålån?

Et smålån er et lån uten sikkerhet, det vil si at du ikke trenger å stille med pant. Sammen med kreditter, er smålån blant de dyreste lånene på markedet. Grunnen til det er den lave lånesummen og kort nedbetalingstid. Generelt anses mindre lån mellom 5000-100 000 som et smålån. 

Mange smålån tilbys også uten kredittsjekk. Den lette tilgangen på smålån kan derfor fort bli en dyr felle for de mer impulsive av oss. Selv om lånet i utgangspunktet var lite, kan det fort bli dyrere enn nødvendig i rentekostnader dersom du ikke betaler tilbake innen kort tid.

 

Hvordan kan jeg samle smålån?

Har du først tatt på deg flere smålån og kortsiktige kreditter som har vokst seg ut av kontroll, bør du vurdere refinansiering. Å refinansiere gjeld innebærer at du tar opp et nytt lån med lavere rente for å innfri gammel gjeld og dyr gjeld. 

En refinansiering vil først og fremst gi deg et billigere lån. Renten på markedet varierer hele tiden og det kan være store forskjeller fra bank til bank. Sitter du på gammel gjeld er det ikke sikkert at renten på lånet er til din fordel lenger. Da kan det være mye å spare ved å refinansiere gjelden med et lån med lavere rente.

 

Når bør jeg samle smålån?

Dersom du har flere utestående skylder hos ulike aktører, vil en refinansiering stort sett alltid lønne seg. Ikke bare kan du redusere rentekostnadene betraktelig, men du vil også kutte ut alle doble og unødvendige gebyrer som avdrag og termingebyrer på hvert enkelt smålån. Du vil også få en oversiktlig nedbetalingsplan, noe som gir deg et lån det er lettere å forholde seg til - og ikke minst betale ned på.

Ved å samle smålån kan du:
  • Få lavere rente og billigere lån
  • Samle dyre smålån og kreditter til ett lån
  • Få et bedre lånevilkår
  • Få en oversiktlig nedbetalingsplan
  • Få tilbake kontrollen over økonomien
Ved å redusere kostnadene knyttet til lånet, har du også muligheten til å betale ned mer på lånet i måneden, noe som igjen kan hjelpe deg å bli kvitt gjelden raskere. 

 

Hvem kan søke om å samle lån hos Ikano Bank?

For å refinansiere gjeld hos Ikano Bank må du oppfylle følgende vilkår:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200 000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år
Alle søknader som sendes inn til oss behandles individuelt. På bakgrunn av en kredittvurdering av deg vil vi avgjøre endelig lånesum og rente. Ønsker du å vite mer om våre lånevilkår, kan du lese videre her. 

 

Hvordan kan jeg samle smålån hos Ikano bank? 


Har du behov for å refinansiere gammel og dyr gjeld? Når du skal samle smålån hos Ikano Bank, gjøres dette på samme måte som når du søker om forbrukslån. Fyll ut ønsket lånesum og nedbetalingstid i søknadsskjemaet - i tillegg til å huke av at lånet skal brukes på refinansiering. Lånesummen skal tilsvare det totale beløpet du har i smålån og kreditter.

Deretter hjelper vi deg med å samle lånene i ett nytt, felles lån. Dersom søknaden blir innvilget, vil du bli bedt om å godkjenne lånet med BankID og laste opp nødvendig dokumentasjon. 


Lurer du på hvordan du kan samle smålån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.