VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hvor mye kan vi låne?

Er man to om lånet, kan man ofte få innvilget et høyere lånebeløp og en bedre rente enn hvis man bare er en, dersom begge kan vise til at de har en fulltidsstilling. Når månedsavdragene blir fordelt på to inntekter er sannsynligheten større for at lånet blir betjent i tillegg til at kan man korte ned på nedbetalingstiden. Dette i seg selv er en sikkerhet for banken, noe som kan gi dere som kunder bedre vilkår. Men hvorfor er det slik? Videre skal vi ta en nærmere titt på hva forbrukslån egentlig er.

 

Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån banken innvilger uten at kunden behøver å stille med noen form for sikkerhet. Det vil si at banken ikke vil få muligheten til å sette pant i en formuesgjenstand som for eksempel en bolig, hytte eller bil. Dersom kunden ikke har noen eiendom, kan derfor et forbrukslån være enklere å få innvilget enn et lån der en sikkerhet er nødvendig. 

Som ved de fleste typer lån, blir et forbrukslån satt etter kundens kredittvurdering, også kalt kundens betalingsevne. Det vil si at banken kan sette gjeld opp mot inntekt i tillegg til å se på tidligere betalingshistorikk samt andre faktorer som kan spille en rolle. Det blir altså foretatt en risikovurdering av kunden slik at banken kan vurdere hvor betalingsdyktig en kunde ser ut til å være. Dette er for å sikre seg eventuelle tap dersom lånet blir misligholdt. 

Som du nå forstår er det dette som er grunnen til at det hjelper å være to. Ved å legge sammen to inntekter, vil dette øke sjansene for å både få innvilget et høyere lån og for å få bedre rente. Dersom dere tilsammen har en høy inntekt og lav gjeld, vil dette føre til gode vilkår og betingelser. I tillegg vil dere få en mer gunstig rente ved en høyere lånesum. Det vil si at det i noen tilfeller anbefales å låne et høyere beløp til fordel for en bedre rente. Dere kan selv velge å betale ned så fort som mulig, men likevel beholde den gode renten. 

 

Hva bør dere tenke på dersom dere er to om lånet?

Et lån krever ansvar. Derfor bør dere bli enige om hvem som skal stå ansvarlig for lånet, og om en nedbetalingsplan som fungerer for dere begge. 

Snakk om eventuelle konsekvenser og hva dere skal gjøre dersom noe uforutsett skulle dukke opp. Ønsker dere å låne gjennom Ikano Bank, kan vi anbefale vår Lånebeskyttelsesforsikring. Med denne forsikringen vil dere være beskyttet dersom noe uforutsett som sykdom, arbeidsledighet, permittering eller andre hendelser som kan påvirke livet og prioriteringene deres. En lånebeskyttelse er en økonomisk trygghet for deg og familien. 

Vær klar over at andre uforutsette hendelser kan også skje. Er dere for eksempel et samboerpar som skal stå sammen om lånet, kan det være lurt å diskutere selv de tingene som virker helt usannsynlige akkurat nå, som for eksempel hva som skjer med nedbetalingen dersom et brudd skjer. Vær realistiske. 

 

Hvor mye kan vi låne gjennom Ikano Lånet?

Hos Ikano kan dere låne fra 25 000 til 400 000 med en nominell rente som starter på 7,9 %, til akkurat det dere ønsker dere. Enten om det er til oppussing eller drømmereisen, er vi her for deg som en seriøs bank og økonomisk hjelp. Med Ikano Lånet vil du få muligheten til å oppfylle deres ønsker og drømmer til en rimelig rente. 

Lurer dere på hva lånet kan koste dere? Prøv lånekalkulatoren nedenfor og se eksempler på månedlig kostnad basert på lånebeløp og løpetid.

Ønsker dere å søke om et av markedets rimeligste forbrukslån? Søk her!
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.