VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Hva er et mikrolån?

Fra tid til annen kjenner vi alle på behovet for ekstra finansiering. 

Årsakene kan være mange, men felles for alle finansieringsbehov er nok et ønske om lavest mulig rente og gunstige vilkår. Det finnes mange ulike lånetilbud på markedet - og alle har sine fordeler og ulemper. 

Et av lånealternativene er såkalte mikrolån. Men vet du egentlig hva et slikt lån innebærer? Her gir vi deg en kjapp oversikt. 

 

Hva er et mikrolån? 

Et mikrolån er en fellesbetegnelse på små lån uten sikkerhet. Lånene har gjerne en størrelse på 10 000 kroner eller mindre, selv om lånebeløpet varierer fra bank til bank. Ettersom lånet er uten sikkerhet, stilles det ingen krav til hva lånet brukes til. 

Fordelen med et mikrolån er at de er små i størrelse og er beregnet for å betales tilbake raskt. Et slikt lån passer derfor bra når det ikke er store lånet som skal til for å få deg økonomisk ajour igjen. Både mikrolån og smålån kan virke lokkende om du har et mer eller mindre spontant behov, da lånene ofte tilbys på dagen.

Samtidig følger det som regel høyere rentekostnader med lån uten sikkerhet. Det lønner seg derfor å holde tungen rett i munnen og vurdere lånemulighetene før man hopper på det første og beste tilbudet. 

 

Hva er forskjellen på et mikrolån og et forbrukslån?

Et forbrukslån er også et lån uten sikkerhet. Samtidig har forbrukslån som regel langt lavere rentekostnader sammenlignet med smålån og mikrolån. Det kan derfor være verdt å vurdere å ta opp et forbrukslån fremfor et smålån.

Samtidig stilles det større krav til deg som søker om en forbrukslån - i motsetning til et mikrolån. Slike lån er i henhold til forsvarlig utlånspraksis og vitner om at banken tar ansvaret som långiver på alvor. Slike krav er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlige forbrukslån og tar blant annet hensyn til personlig betalingsevne, maksimalt samlet gjeld og avdragsbetaling. Du kan lese mer om disse retningslinjene her.

Ikano Bank tilbyr lån med en nominell rente fra 7,9 prosent og er et godt alternativ til dyre mikrolån.

 

Hvor mye kan du låne hos Ikano Bank?

I praksis kan du låne fra 25 000 til 400 000 kroner med Ikano Lånet. Vi stiller ingen krav til pant eller sikkerhet og lånet kan brukes til akkurat det du ønsker.

Hvor mye du kan og ikke minst bør låne avhenger igjen av ditt behov og din private økonomi og sikkerhet. Med vår lånekalkulator kan du sjekke hva et lån hos oss vil koste og få en oversikt over alle kostnader knyttet til lånet. Til tross for at oversikten kun er et estimat, vil en slik oversikt gi deg et godt pekepinn på hva du kan forvente deg. 

En grundig oversikt over et potensielt lån gjør det også lettere å planlegge økonomien fremover på en god måte. Les mer om våre vilkår her. 

Lurer på du hvordan et lån fra Ikano Bank kan se ut? Her er et priseksempel:

Et lån på 115 000 over 7 år: Effektiv rente 14,88 %. Kostnad 65 781 kroner. Totalt: 180 781 kroner. 

 

Hvem kan søke om finansiering hos Ikano Bank?

Alle som tilfredsstiller våre minimumskrav kan søke finansiering hos oss. Disse inkluderer: 

  • Du må fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år
Før vi kan gi deg et lånetilbud, gjør vi en kredittsjekk av deg. Denne er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forbrukslån uten sikkerhet, og sikrer at du faktisk har mulighet til å betjene lånet. Du kan lese mer om disse retningslinjene her. 

 

Hvem er Ikano Bank?

Ikano Bank var opprinnelig eid av IKEA, men er i dag en del av det uavhengige selskapet Ikano-gruppen. Begge ble etablert av familien Kamprad - grunnleggeren bak IKEA. 

Møbelforetakets opprinnelige slagord Inte för de rika, men för de kloka stemmer på mange måter for vår virksomhet også. Våre kunder er nemlig vanlige mennesker, med vanlige behov. Med det i bakhodet er vi opptatt av å tilby løsninger innen finansiering basert på sunn fornuft. Våre produkter og tjenester skal være lønnsomme, både for privatpersoner og bedrift. 

I tillegg til forbrukslån uten sikkerhet, tilbyr Ikano Bank også produkter som leasing, kredittkort og ulike fordelsprogrammer. 


Ser du etter et gunstig lånealternativ til mikrolån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.