VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Forbrukslån til bedrift

Har du en drøm om å starte en bedrift, men mangler kapital for å få realisert drømmen? Bankene krever gjerne 20-25 % i egenkapital eller pant i fast eiendom for å kunne innvilge et bedriftslån. For mange med et sterkt ønske om å starte noe nytt er dette vanskelig å få til. 

Løsningen kan være et forbrukslån for å kickstarte oppstarten. Dersom du søker et forbrukslån gjennom Ikano Bank behøver du ikke stille med sikkerhet. Vi tilbyr ikke et eget bedriftslån, men et forbrukslån gjennom oss kan hjelpe deg på vei. Det er viktig å merke seg at det du som lånetaker står personlig ansvarlig. Videre skal vi fortelle litt om hva det innebærer å ha et forbrukslån, hvor mye du kan låne og hvordan du søker. I tillegg skal vi komme med noen tips til deg som ønsker å starte noe nytt. 

 

Dette betyr forbrukslån

Et forbrukslån er som oftest et lån uten sikkerhet. Det betyr at banken ikke har mulighet til å ta pant i bolig eller eiendom i deler eller hele verdien, noe som betyr at banken ikke har noen sikkerhet i de tilfellene lånet skulle bli misligholdt og for eventuelle tap dette medfører. 

Derfor må banken se på kundens betalingsevne som en sikkerhet. Dette gjøres ved å ta en kredittvurdering der banken ser på forhold mellom gjeld og årsinntekt samt betalingshistorikk. Dette er også for å sikre at kunden vil få råd til å betale alle husholdningsutgifter i tillegg til lånet. 

Det er også slik renten blir satt. Dersom kunden kan vise til en god årsinntekt og en god betalingshistorikk er også sannsynligheten stor for at denne kunden får bankens laveste rente da risikoen for at lånet blir misligholdt er lav. 

 

Hvordan kan et forbrukslån til bedrift lønne seg?

Et forbrukslån til bedrift kan lønne seg dersom du mangler kapital til oppstartsfasen. På denne måten vil du få muligheten til å kickstarte oppstarten slik at du kan komme i gang raskt for å bygge kunderelasjoner i tillegg til å starte en eventuell inntjening. Avhengig av hvilken bransje bedriften tilhører eller hvilken type bedrift det er, vil du behøve bare behøve en startkapital, men du vil også trenge ekstra penger til for eksempel:
  • Leie av lokale
  • Eventuelle innkjøp
  • Bufferkonto: Til uforutsette utgifter og eventuell skatt og moms
  • Nødvendig utstyr som datamaskin, telefon etc.
Hvor mye du behøver er helt individuelt etter hva du har spart opp og hvilken bedrift du starter. I noen tilfeller vil du også ha muligheten til å søke om støtteordninger for å komme i gang. 

Et forbrukslån til oppstart av bedrift kan altså hjelpe deg å komme i raskere i gang med å realisere dine bedriftsplaner.Søk forbrukslån til din bedrift i Ikano Bank

Dersom du tror at et forbrukslån er noe for deg og din forretningsidé kan du søke her og få svar snarest. Du trenger kun å signere lånet med din Bank ID fra din bank. Du kan også signere avtalen fra alle enheter, inkludert nettbrett og mobil. 

Er du fremdeles i tvil og har ikke funnet svar på alle spørsmålene dine? Da er du velkommen til å kontakte oss på telefon 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.