VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Forbrukslån 200 000

Har du behov for å låne opptil 200 000 kroner i forbrukslån, men er usikker på hvordan det fungerer? Det vil for de aller fleste komme perioder i livet der en har bruk for litt ekstra støtte. For mange er et forbrukslån den eneste måten de kan skaffe seg det ekstra de har behov for. Høres dette ut som deg, kan vi anbefale Ikano Lånet. Videre skal vi forklare litt hvordan et forbrukslån fungerer og hvordan du kan låne opptil 200 000. I Ikano Bank kan du faktisk låne opptil 400 000.   

 

Slik fungerer et forbrukslån

Et forbrukslån er i de fleste tilfeller et lån du får uten sikkerhet. Det vil si at du ikke behøver å stille med sikkerhet i eiendom eller eiendeler. Dette gjør det lettere for den kunden som ikke har mulighet til å stille med sikkerhet til å søke lån. 

Men uten noen form for sikkerhet bortsett fra kundens betalingsevne har ikke banken noe de kan kreve i de tilfellene lånet skulle bli misligholdt. Dette innebærer stor risiko for långiveren eller banken, og for å unngå å tape på dette, blir banken nødt til å kreve en noe høyere rente på forbrukslånet de kan tilby i motsetning til tradisjonelle lån som for eksempel et boliglån. 

Renten blir satt etter både markedet og etter kundens betalingsevne. Her blir det derfor foretatt en kredittvurdering av deg som kunde, hvor banken ser på total årsinntekt, gjeld og betalingshistorikk. Dersom banken ser at alt her ser bra ut, er sannsynligheten for at lånet blir innvilget stor og at du vil få den laveste renten banken kan tilby. 

 

Renter

Vi snakker ofte om to typer renter når vi snakker om forbrukslån. Det er den nominelle og den effektive renten. Forskjellen på disse to er at den nominelle renten er det som kalles for grunnrenten. Den effektive renten er denne renten pluss alle kostnader. Den kan også være påvirket av hvor lang en nedbetalingsperiode skal være samt kundens kredittvurdering. Det er med andre ord denne du skal se etter når du skal finne ut av hvor mye lånet kommer til å koste deg. Denne inneholder gebyrer som etableringsgebyr og termingebyr og eventuelle andre kostnader. 

 

Hva kan være gode grunner til å ta opp et forbrukslån?

Det kan være mange grunner til at folk ønsker å ta opp et forbrukslån. Videre skal vi liste opp noen:
Har du mistet litt oversikt over gjelden din fordi du har gjeld hos mange ulike banker, kan det lønne seg å ta opp et refinansieringslån. Det vil si at du får samlet alt på en faktura som vil gi deg bedre oversikt og en bedre effektiv rente. Den effektive renten blir påvirket av mange forskjellige gebyrer som for eksempel termingebyrer. Har du alt samlet i et lån, vil du derimot kun få de gebyrene som dette lånet har. Dermed vil du på sikt kunne spare penger. 

Når boligen din trenger en oppussing, eller når du trenger å pusse opp før du skal selge. En runde med oppussing kan øke verdien på boligen, og dermed kan du få igjen det du låner når du selger.

Når uhellet er ute eller når noe uforutsett skjer. Livet er uforutsigbart, og noen ganger kan man ha behov for litt ekstra økonomisk støtte. Det kan være et samlivsbrudd eller skilsmisse hvor lønn og økonomi ikke strekker til, eller at bilen må repareres, at vaskemaskinen har gått i stykker,  eller andre uforutsette hendelser. 


Ønsker du å søke om forbrukslån?

Hos Ikano Bank kan du låne opptil 400 000 med en rente som begynner på 7,9%. 

Dersom du tror at et forbrukslån er noe for deg, kan du søke her og få svar snarest. Du trenger kun å signere lånet med din Bank ID fra din bank. Du kan også signere avtalen fra alle enheter, inkludert nettbrett og mobil. 

Vi kan også tilby en Lånebeskyttelse med lånet ditt, slik at du ikke behøver å bekymre deg for ubetalte regninger ved for eksempel alvorlig sykdom.


 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.