VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Derfor bør du velge forbrukslån til bil

Mange av oss er avhengig av en bil for å komme oss fra A til B. Med et forbrukslån til bil kan du gi deg selv økonomisk fleksibilitet til å skaffe deg en bil, slik at hverdagen blir lettere.

Søk om Ikano Lånet

Priseksempel: 180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.

I utgangspunktet har du tre valg når du skal ta opp lån til bil:

 • Øke boliglånet
 • Billån med sikkerhet (pant i bilen)
 • Billån uten sikkerhet (forbrukslån)

Hvordan du bør finansiere bilkjøpet, avhenger av hvor stort lånebeløp du har behov for, personlig økonomi og hvilke betingelser du har mulighet til å få. Selv om du har sett deg ut et type lån, kan det likevel være lurt å undersøke markedet, slik at du får lånet med de beste vilkårene og laveste renten ut i fra dine forutsetninger. 

Ikke minst gjelder det å ha litt is i magen. Et impulskjøp kan potensielt ødelegge økonomien i mange år fremover.

Bruk en lånekalkulator til å sammenligne hva lånene vil koste deg.

 

Å bake billån inn i boliglånet er lurt dersom du har ledig sikkerhet i lånet


Renten på boliglånet er generelt lavere enn renten på billån. Dette er fordi verdifallet på en bil er langt større enn på bolig.

Verdifallet kan være på så mye som 30 prosent, noe som utgjør mindre sikkerhet for banken. Har du et boliglån som kan heves, vil det derfor være billigst å bake billånet inn i boliglånet. 

Fordeler ved å øke boliglånet:

 • Laveste rente
 • Gode vilkår

For å kunne heve boliglånet krever imidlertid de fleste banker at du har betalt ned minst 40 prosent av gjelden. Velger du å finansiere bilen med boliglånet, bør du også passe på at selve billånet betales ned raskt. Ellers vil rentekostnadene bli unødvendig store, da boliglån har lang løpetid. 

Et billån er lurt når bilen er dyr og du kan stille med nok egenkapital 

Dersom du ikke har mulighet til å heve boliglånet, men sitter på egenkapital tilsvarende 35 prosent, vil billån være et godt alternativ. I hvert fall hvis du planlegger å kjøpe bil av høyere verdi. Men også her gjelder det å vurdere bilens verdi opp mot nedbetalingstid. 

Fordeler med billån:

 • Lav rente
 • Gode vilkår
 • Bilen er sikkerhet for lånet

Mange billån kan friste med såkalte kampanjerenter. Disse rentene gjelder ofte for en kort periode. Derfor bør du sjekke at du får en langsiktig lav rente, og at den lave renten ikke utløper om et år.

 

Et forbrukslån er lurt når beløpet er lavere og du ikke har egenkapital


Har man ikke egenkapital tilgjengelig, blir alternativet et forbrukslån. Men selv om du velger et lån med høyere rente enn boliglån, er det ikke gitt at rentekostnadene blir skyhøye. Tid er også en viktig faktor når man tar opp et lån. Har man mulighet til å betale ned lånet raskt, får man også redusert den totale rentekostnaden på lånet. Jo raskere du betaler ned lånet, desto mindre avgjørende blir en lav rente. 

Fordeler med forbrukslån til bil:

 • Du slipper å stille med egenkapital
 • Det er ingen krav til kaskoforsikring
 • Du kan selge bilen når du vil, uten å måtte innløse pantet først
 • Det er ingen krav til verdi, alder eller tilstand på bilen

Uansett hvilket lån du velger å finansiere bilen med, bør du ta høyde for verdifallet på bilen. Normalt sett går vi ut i fra et verditap på 15 prosent det første året, deretter 10 prosent.

Dette bør være avgjørende for hvordan du velger å nedbetale lånet, slik at du ikke sitter med restgjeld den dagen bilen skal byttes inn eller selges.

 

Søk om forbrukslån til bil hos Ikano Bank

Å finansiere bilkjøpet med et forbrukslån egner seg godt når du ikke har mulighet til å stille med sikkerhet og kjøpesummen er lav. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet.

Dersom du skal kjøpe en bruktbil til 70 000 har du også gode muligheter til å nedbetale lånet relativt raskt, i motsetning til en ny bil til 300 000 kroner.

Hos Ikano Bank kan du låne opptil 400 000, uten sikkerhet. Ønsker du å se hvor mye lånet vil koste deg? Da kan du bruke vår lånekalkulator. Denne gir deg en enkel oversikt over alle kostnader til lånet, slik at du kan finne et lån som passer din økonomi.  Dersom søknaden din blir innvilget, vil pengene normalt være inne på konto i løpet av et par virkedager. 

Søk forbrukslån til bil i dag

Skal du kjøpe ny bil og er på jakt etter et billån uten sikkerhet, kan et forbrukslån fra Ikano Bank være løsningen. Vi tilbyr et av markedets laveste renter på lån uten sikkerhet, med en nedbetalingstid på opptil 5 år.

Et forbrukslån er særlig gunstig dersom du skal kjøpe en bruktbil eller dersom du ikke ønsker å stille med pant i bilen eller har sikkerhet for lånet.

Trenger du et forbrukslån til bil? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Søk i dag

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.