VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Den beste lånerenten på forbrukslån

Har du fått uventede regninger i postkassen? Trenger bilen service og reparasjoner? Eller har du andre utgifter, som ikke kan vente? De fleste mennesker opplever hendelser eller situasjoner der man trenger en form for fleksibel finansiering og hvor det er naturlig å vurdere å ta opp et lån.

Det er naturlig å se etter hvilket lån som har den beste lånerenten. Den beste nominelle lånerenten er én av flere faktorer, som avgjør hvor mye lånet vil koste deg. 

Hos Ikano Bank tilbyr vi forbrukslån på opptil 400 000. Vår nominelle rente fra 7,9 til 15,9 % er blant markedets beste lånerente for lån uten sikkerhet. Klikk her for å gå rett til lånesøknad.

 

Et forbrukslån gir deg økonomisk fleksibilitet

Dersom du har behov for økonomisk fleksibilitet i en periode kan et forbrukslån være løsningen for deg. Når du søker om et forbrukslån trenger du ikke å stille med noen form for sikkerhet til banken. Det kreves ikke at du setter pant i boligen, bilen eller annen formuesgjenstand. Dette gjør imidlertid at banken tar på seg en større risiko. Denne usikkerheten kompenseres ved å ta en høyere risikopremie, nemlig en høyere rente. Et forbrukslån er derfor dyrere enn for eksempel et boliglån, hvor du stiller boligen som sikkerhet. 

Det finnes mange grunner til at folk tar opp forbrukslån. De vanligste er:
  • Oppussing
  • Uforutsette utgifter
  • Refinansiering av kortsiktig gjeld
Dersom du har behov for å ta opp et lån er du kanskje på jakt etter den beste lånerenten. Rente er kostnaden for å leie / benytte kapital (penger), og oppgis vanligvis som prosent per år. Du kan tenke på renter som en godtgjørelse for å stille kapital til disposisjon. Når du låner penger av banken, må du betale for å ta i bruk bankens kapital. Når du setter inn penger på en bankkonto, er det banken som betaler deg i form av innskuddsrenter, for at du gjør kapital disponibel for dem. Nedenfor kan du benytte vår kalkulator for å beregne hva et ønsket lånebeløp vil utgjøre i månedlige kostnader.

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering. Lånebeløp fra 25 000 til 400 000. Løpetid for forbrukslån er fra 1 til 5 år.
180 000 kr o/5 år, nominell rente 12,8 %, effektiv rente 14,44 %, kostnad 68 857 kr, totalt 248 857 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Beste lånerente

Om en bank eller finansinstitusjon hevder at de har den beste lånerenten, så pass på å "lese det som står med liten skrift" før du signerer på avtalen. Eller rettere sagt, du må sikre deg full oversikt over alle kostnader; etableringsgebyr, fakturagebyr og eventuelt andre betingelser som kan innvirke på hvilken effektiv rente du vil få. Det er ikke bare lånets rente som avgjør hvor mye lånet kommer til å koste deg i det lange løp. Det kan følge med gebyrer som kan gjøre lånet dyrere enn det først så ut som. Før du tar opp et lån bør du derfor lese nøye igjennom avtalevilkårene. Her kan du få mer informasjon og se fullstendig prisliste for Ikano Lånet.

Har du søkt lån hos en bank som lovet deg den beste lånerenten, men fått et annet tilbud enn du hadde forventet? Dette er vanligere enn du kanskje tror. Bankene gjør en individuell vurdering av deg basert på blant annet total gjeld og betalingsevne. Hver enkelt bank har interne retningslinjer og regler, i tillegg til gjeldende regler og forskrifter, som de naturligvis må forholde seg til. Hva slags lånerente som blir satt, er unikt i hvert tilfelle. Derfor kan du ende opp med å få en annen rente enn du hadde sett for deg. 

For å søke forbrukslån hos Ikano Bank må du oppfylle følgende vilkår:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år
Når du har fylt ut søknadsskjemaet får du svar på skjermen foran deg, basert på en grundig og ansvarlig automatisk kredittvurdering. Et eventuelt lånetilbud er uforpliktende inntil du signerer det med BankID. Du kan derfor selv vurdere om vi har den beste lånerenten for deg. Vi skal gi deg den beste renten vi klarer, basert på informasjonen du gir oss. 

Ved å bruke vår lånekalkulator kan du få et estimat på hva slags rente vi kan tilby. Du kan deretter selv avgjøre om vi har den beste lånerenten for deg.
betalingsutsettelse