VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Alternativer til refinansiering med pant i bolig

Før vi tar fatt på dette emnet, må vi understreke at dette ikke er noe vi i Ikano Bank tilbyr. Likevel er dette et viktig punkt mange med bolig som har behov for refinansiering lurer på. Vi skal se på hva det betyr å sette pant i bolig og på hva et refinansieringslån er og alternative måter du kan få dette på.


Pant i bolig


Når du setter pant i bolig i en låneforbindelse, betyr det at banken tar sikkerhet i din bolig. Det kan være deler eller tilsvarende summen av lånebeløpet du søker om. Dersom lånet blir misligholdt, kan det etterhvert være aktuelt for banken å legge boligen ut for tvangsauksjon. Dette høres kanskje skremmende ut, men med mindre du kan stille med full egenkapital, tar faktisk banken pant i boligen for de resterende prosentene du ikke kan stille med i forbindelse med et boliglån også. En slik sikkerhet sørger også for at du får en bedre rente på lånet. Hvorfor det er sånn, skal vi ta en nærmere titt på.


Renter


Når du blir tilbudt en rente, er dette basert på markedet i tillegg til en individuell kredittvurdering. Kredittvurderingen forteller noe om din betalingsevne hvor bankene da ser på betalingshistorikk, gjeld, inntekt og om du har noen eventuelle betalingsanmerkninger. I tillegg kan et eksisterende kundeforhold ha noe å si dersom det er en tradisjonell bank. 

Dersom du søker på et lån der du har mulighet til å stille med sikkerhet, vil du ofte få en lavere rente, da dette øker sannsynligheten for at banken får igjen tapt kapital.

I de tilfellene der det innvilges lån uten sikkerhet, kan renten være noe høyere. Dette skyldes at bankens eneste sikkerhet er da kundens betalingsevne. For at banken skal være i drift, behøver den kapital, stabilitet, og sikkerhet. Dersom en kunde ikke betaler innen forfall, er dette noe både kunden og banken kan tape på. For å da ta igjen for eventuelle tap, er derfor renten noe høyere.


Hva vil det si å refinansiere?


Å refinansiere betyr at du tar opp et nytt lån for å dekke gammel gjeld i bytte mot bedre vilkår som en lavere rente og mindre gebyrer. Det finnes mange måter å refinansiere på, hvor noen av dem er:
  • Forbrukslån/Lån uten sikkerhet. Dette er lån som passer for deg som ikke har mulighet til å stille med sikkerhet.
  • Forbrukslån/lån med sikkerhet: Her kan banken spørre om å ta sikkerhet/pant i bolig, hytte, bil eller annen eiendom.
  • Lån gjennom en annen bank enn der du har boliglån, hvor det settes pant i boligen.
  • Refinansiering gjennom å bake gammel gjeld inn i eksisterende boliglån. 

Et refinansieringslån passer for deg som har mange kredittkort og smålån som du ønsker å få nedbetalt raskere og billigere. Her er det mulig å spare penger, da alle lån og kort kommer med ulike gebyrer og renter. Ved å samle alt under ett vil du spare mye, i tillegg til å få en bedre økonomisk oversikt.


Hvilken type lån tilbyr Ikano Bank?


Vi tilbyr forbrukslån uten sikkerhet som refinansieringslån. Vi har en rente som begynner på 7,9% og vilkår som vi mener passer for folket. Det vil si at vi ønsker at kundene våre skal være helt vanlige mennesker med vanlige liv som av og til har behov for litt økonomisk hjelp. Vi må allikevel understreke at et refinansieringslån ikke er det samme som at du blir av med den gamle gjelden, men at du erstatter den med et nytt lån til fordel for bedre renter og vilkår. 

Dersom du tilfredsstiller minimumskravene våre, kan du søke. Se mer om forbrukslån og refinansiering her. 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.