VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Kredittkort alle kan få

Kredittkort kommer som regel med mange fordeler og reiseforsikringer, og kan derfor være lønnsomme å ha. Det kan også være greit å ha ved nødstilfeller eller til å bruke når du er utenlands slik at din brukskonto er beskyttet mot svindel.

Likevel er ikke kredittkort for alle, og lurer du på om du kan få eller burde skaffe deg et har vi noen punkter du burde gå igjennom:

  • Hvis du er på jakt etter et kredittkort alle kan få fordi du har gjeld og betalingsanmerkninger som gjør det vanskelig for deg å få et, anbefaler vi at du prøver å få orden på gjelden før du går til anskaffelse av et nytt et. Som regel blir en betalingsanmerkning slettet etter at den utestående summen har blitt gjort opp, og derfor bør du ha fokus på å få disse betalt. Husk på at kredittkort er kreditt eller ”penger” du selv ikke eier. Å ta opp et nytt i tillegg til den gjelden du allerede har vil ikke gjøre hverdagen lettere. Vi kan anbefale deg å se på et refinansieringslån om du ønsker å få mer kontroll på gjelden din.
  • Ser du derimot etter et kredittkort alle kan få fordi du ikke tjener nok eller kanskje er student, kan vi anbefale at du sparer der du kan før du går til anskaffelse av noe du kanskje ikke har behov for enda.
  • Hvis ikke du befinner deg i noen av disse kategoriene, og lurer på om kredittkort er noe for deg, kan det være smart å sette seg ned og planlegge hvilken hensikt et kredittkort bør ha  for deg.

Er du i sistnevnte kategori bør du lese videre.

 

Er kredittkort noe du burde få?

Hvis du er disiplinert og har orden i økonomien din, kan du derfor dra mye nytte av å ha et kredittkort. 

Smart bruk inneholder tiltak som å ikke bruke mer enn du evner å betale tilbake eller som å rett og slett begrense bruken til kun fornuftig bruk. Den største fella for mange er at de tenker at de har ”ekstra penger”. Dette er dessverre ikke tilfelle. Det er penger du må betale tilbake, og derfor vil du på et eller annet tidspunkt måtte bruke dine egne ressurser for å kunne tilbakebetale. Måten du kan tenke på det som er at du får et produkt, reise, eller hva enn du skal bruke kortet på, nå, men må betale for det senere. 

Men fordelene kan være mange. Eksempler kan være rabatter i butikker, bonuspoeng som Trumf, eller rabatt på bensinstasjoner. I tillegg kan det være en økonomisk frihet i en liten periode der pengene ikke helt strekker til. Og på grunn av den gebyrfrie perioden, kan du rekke å betale ned den brukte kreditten innen neste lønn uten at det koster deg noe.

I tillegg til de ulike fordelene, er det også tryggere å handle på nett og i utlandet med et kredittkort. Skulle kortet bli svindlet, vil du være beskyttet av en svindelgaranti.  

Og er du den typen som alltid glemmer å bestille reiseforsikring tidsnok til reisedato? De fleste kredittkort kommer også med en reiseforsikring så lenge man betaler deler av beløpet med kortet. Dermed vil du være beskyttet på reisen din uten at det koster deg noe ekstra.

 

Hva bør du tenke på?

Når du skal velge et kredittkort som er riktig for deg, bør du se på ditt forbruk, vaner og økonomi for deretter å finne det kortet som passer deg best. Vi kan anbefale deg å ta en titt på Ikano Visa som tilbyr en lav rente, mange fordeler som for eksempel 2% rabatt på alle Shell-stasjoner, 1% rabatt på mat- og dagligvarer samt et helt unikt fordelsprogram, og reiseforsikring.