VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Betale regninger med kredittkort

Du kan betale regninger med kredittkort, og fortsatt ha god kontroll over økonomien din. Her gir vi deg noen gode råd ved bruk av kredittkort i hverdagen. 

Her kan du lese mer om hvordan du unngår misbruk av kredittkortet.

 

Fordeler med å betale regninger med kredittkort

Et kredittkort er et betalingskort hvor kortutstederen stiller kreditt (penger) til disposisjon for innehaveren av kortet. Det betyr at man kan bruke kredittkort til å betale regninger, varer og tjenester, uten å belaste sin egen bankkonto. Bruk av kreditt er i prinsippet det samme som å ta opp et smålån, og akkurat som et lån skal også kreditten betales tilbake. Kostnaden for å bruke kreditt oppgis i renter og gebyrer.

Et kredittkort trenger ikke å være skummelt å bruke, dersom du også bruker sunn fornuft. Et kredittkort gir deg både økonomisk beskyttelse og gode fordeler. Hvis du bruker kredittkortet på riktig måte og er flink til å betale tilbake det du bruker, kan det faktisk lønne seg å bruke kredittkortet ved alle transaksjoner. De største fordelene ved bruk av kredittkort er:
  • Beskyttelse ved netthandel
  • Beskyttelse ved handel i utlandet
  • Fleksibel økonomi og nedbetaling
  • Rabatter og fordelsprogram
Når du betaler regninger eller bestiller varer over nett, kan du bruke kredittkort. Da unngår du å utlevere informasjon om deg selv som kan gi svindlere tilgang til brukskontoen din. Det finnes mange nettbutikker som driver med svindel og bedrag, og det anbefales å alltid utvise godt nettvett. Kontakt banken umiddelbart dersom du mistenker at du er utsatt for svindel. 

Dersom du betaler for en reise med kredittkort, vil du kunne aktivere gratis reiseforsikring. Med Ikano Visa får du både reise- og avbestillingsforsikring og Tankefeil-forsikring inkludert. For at reise- og avbestillingsforsikringen skal bli aktivert, må du betale minst 50% av reisen med Ikano Visa. Du har også mulighet til å velge betalingsbeskyttelse. Betalingsbeskyttelse er en forsikring som hjelper deg dersom du skulle bli arbeidsledig eller syk, og får problemer med å betale. 

Du kan både betale regninger med kredittkort, og bruke det til å betale for varer og tjenester. Før du bruker kredittkortet til å handle kan det lønne seg å sjekke hva slags rabatter som følger med kortet. Mange kredittkort gir rabatter og andre tilbud.  Ved å følge med på aktuelle rabatter som er relevante for deg, kan du spare mye. Se Ikano Visas rabatter her.

Dersom du vurderer å skaffe et kredittkort for å betale regninger eller handle med, bør du undersøke hva som finnes på markedet. På den måten kan du finne det kredittkortet som er mest lønnsomt for deg. Når du undersøker kan du stille følgende spørsmål: 
  • Hva slags rente har kredittkortet?
  • Hva slags gebyrer har kredittkortet?
  • Er rabattene relevante for deg?
  • Er fordelsprogrammet godt og oppdatert?
  • Hvilke automatiske forsikringer følger med?

 

Refinansiere kredittkortgjeld

Kredittkort har vanligvis ganske høye rentekostnader, og hvis du ikke er flink til å betale tilbake kan du ende opp med ubetalte regninger som vokser og vokser. Den såkalte “kredittkortfella” kan være en ond sirkel. Hvis du har mistet kontroll over utgiftene dine kan du bli frustrert og bekymret, og dette går utover livskvaliteten. En løsning kan være å refinansiere kredittkortgjelden. Dette innebærer å ta opp et nytt lån for å slette den gamle gjelden, og deretter bare ha et lån å forholde deg til. Dette gir deg bedre oversikt over økonomien, og en enklere nedbetalingsplan. Ved å refinansiere kan du redusere de månedlige utgiftene betraktelig, og få mulighet til å bli gjeldsfri raskere. 

Hvis du er usikker på om et refinansieringslån vil lønne seg for deg, kan du prøve en rentekalkulator. Her skriver du inn hvor mye din samlede gjeld er, altså hvor mye du trenger i lån, og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Deretter vil du få et estimert svar på hvor mye refinansieringslånet vil koste deg i måneden, og om det lønner seg å refinansiere.