VerifyOnComputer

WaitingForVerification PressToOpenBankId
Tilbake

EnterPersonalIdentityNumber

VerifyOnMobile

WaitingForVerification
Tilbake

Lån til utdanning

Skal du ta utdanning, eller er du under utdannelse? Livet som student er både morsomt og utfordrende. Hvis du følger en utdanning du trives med, syns du sikkert det er gøy å lære, diskutere og lese pensum (som oftest). Hvis du ikke trives med utdanningen, bør du vurdere å bytte studium. Det er ingen skam å snu, og det finnes heldigvis mange løsninger for studenter som vurderer å starte på nytt. 

 

Finansiere utdanningen

Ideelt sett burde alle hatt mulighet til å studere på fulltid og konsentrere seg 100 % om utdanningen. Dessverre lar ikke dette seg alltid gjøre. Husleie, faste utgifter, kafébesøk og fredagspils, krever at man enten jobber ved siden av studiene eller mottar penger fra Lånekassen. De aller fleste studenter må faktisk gjøre begge deler.

Lånekassen stiller en rekke krav for å få innvilget stipend eller lån til utdanning. Disse kravene er blant annet knyttet til alder, studiested og hvor mye en har i gjeld. Oppfyller man ikke disse kravene får man ikke studielån, og må finne andre måter å finansiere utdanningen på. 

I noen tilfeller kan det være en løsning å søke forbrukslån. Før du søker lån er det viktig at du tenker over hva du trenger penger til, og hvordan du skal betale lånet tilbake. 

 

Kreditt eller forbrukslån?

Et forbrukslån kan være en god løsning når du trenger ekstra finansiering, men du må også vite at du kan håndtere terminbeløpene. Hvis du er usikker på hvor mye et forbrukslån vil koste deg i måneden, kan du prøve vår lånekalkulator

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille pant i eiendom eller annen formuesgjenstand. Dette innebærer at banken tar på seg en høyere risiko, og derfor er forbrukslån dyrere enn for eksempel et boliglån. Det er allikevel billigere enn å ta opp smålån eller dyre kreditter. 

Med Ikano Lånet kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner uten sikkerhet, også dersom du er under utdanning. Du trenger ikke å oppgi hva pengene skal gå til, men du må oppfylle våre vilkår:
  • Du må ha fylt 25
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

 

Ha kontroll på økonomien under utdanning 

Som student lever man ofte med stram økonomi, og det kan være vanskelig å få endene til å møtes. Når eksamen nærmer seg og studiene krever ekstra mye, kan problemet bli enda større. Da rekker man kanskje ikke å jobbe ved siden av, og pengene forsvinner raskt. 

Under utdanning er det en rekke ting man kan gjøre for å holde kontroll på økonomien:

  • Planlegge inntekter og utgifter
  • Handle smart på tilbud
  • Sette opp budsjett
  • Ha en buffer for uforutsette hendelser

 

Når uhellet er ute…

Uansett hvor godt man planlegger, vil de aller fleste oppleve at noe uforutsett skjer. Det kan være at kjøleskapet ryker, bilen må på verksted eller et samlivsbrudd som påvirker økonomien. Under utdanning er man ekstra sårbar for slike situasjoner, og skulle man være så uheldig å motta en uventet kjemperegning kan det være en løsning å ta opp et lån. 

Uforutsette utgifter er en av de vanligste grunnene til å ta opp et lån uten sikkerhet. Derfor er vi i Ikano Bank opptatt av å tilby økonomisk fleksibilitet når du trenger det. 

Du trenger ikke å oppgi hva pengene skal gå til, enten det er til å betale regninger eller realisere drømmeferien - du bestemmer!

 

En ny start

Det er ikke uvanlig å avbryte utdanningen for å begynne på noe nytt. Kanskje hadde du sett for deg at du skulle bli lege hele livet, men på medisinstudiene oppdaget du at det var helt feil for deg. Da er det bedre at du avslutter utdanningen underveis, enn at du tvinger deg selv gjennom noe som ikke føles riktig. 

Det blir også vanligere og vanligere å etterutdanne seg. Etter å ha vært yrkesaktiv i noen år, finner du kanskje ut at du ønsker å spesialisere deg innenfor et visst felt. Det kan være en stor utfordring å starte på en ny utdannelse, samtidig som man jobber og kanskje har stiftet familie. 

I disse tilfellene kan det være en løsning å søke forbrukslån. Les mer om hvordan du kan søke her. 

 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.