Slik får du gunstig refinansiering

Søk om Ikano Lånet

Lurer du på om det kan være gunstig å refinansiere gjeld? Svaret er sannsynligvis ja dersom du har kredittkortgjeld samt mange smålån. Ved å samle alt under ett, vil du få muligheten til å få tilbud om en bedre rente i tillegg til at du får alt samlet på en faktura. 

Ikano Bank kan kan hjelpe deg med å samle dyre smålån og kredittkortgjeld slik at du kan få en bedre oversikt over din privatøkonomi i tillegg til at du vil spare mye penger. Lurer du på hvordan vi kan gjøre det og hvorfor et refinansieringslån kan være gunstig, bør du lese videre.

 

Refinansieringslån

For å forstå hvorfor et refinansieringslån kan være gunstig, må vi forstå hva et refinansieringslån egentlig er. 

Når du refinansierer gjeld gjennom Ikano Bank, søker du om et lån uten sikkerhet for å dekke gammel gjeld. Dette er et lån en får innvilget uten å måtte stille med sikkerhet i eiendom eller formuesgjenstander som hytte eller bolig. Når en søker med sikkerhet, er dette fordi banken ønsker å sette pant i en verdi i tilfelle lånet blir misligholdt. På denne måten er banken alltid sikret kapital. Når en søker uten, er kundens betalingsevne eneste form for sikkerhet. Derfor vil du kanskje legge merke til at renten på slike lån er noe høyere enn for eksempel tradisjonelle boliglån. Dette er bankens eneste måte å sikre seg på. 

Likevel er ikke renten på et refinansieringslån på langt nær like høy som den er på dyre smålån og kredittkort. I tillegg vil en høyere lånesum ofte gi deg en bedre lånerente. Det er derfor du bør samle alle små lånebeløp under et større et. 

 

Kvitt deg med gebyrer og unødvendige kostnader

I tillegg vil du bli kvitt unødvendige gebyrer, noe alle lån kommer med. Dette kommer man sjeldent unna. Hvorfor? Se for deg at du går inn i en butikk. Når du prøver på klærne og bestemmer deg for at det er disse klærne og produktene du vil ha, må du også betale for å kunne eie de. På samme måte fungerer et lån i en bank – Et lån et produkt banken tilbyr. 

Derfor vil du ved å samle alle lånene under ett kun ha det gebyret refinansieringslånet har å forholde deg til. Et kjapt regnestykke vil vise deg at du ofte kan spare tusenlapper på dette. 

Et eksempel på dette kan være at dersom du har tre lån som alle har et månedlig gebyr (for eksempel fakturagebyr) på 50 kr, er dette 1800 kr i året. Bruker du 3 år på å betale ned alle hver for seg, vil dette koste deg 5400 kr i de månedlige gebyrene. I tillegg kan noen lån komme med andre kostnader og gebyrer eller rentes-rente. 

 

Få økonomisk oversikt

En faktura vil også gi deg en bedre økonomisk oversikt. Det kan føles overveldende og uoversiktlig å ha mange ulike fakturaer (eventuelt ulike avtalegiroer). Ved å refinansiere all gjeld, vil du få alt samlet under et lån, slik at du kun vil ha en bank å forholde deg til. For mange kan dette være økonomisk befriende og være en enklere måte å korte ned nedbetalingsperioden på. 


Søk refinansiering

Dersom du har bestemt deg for at refinansiering er noe for deg, kan du søke om lån gjennom Ikano Bank. 

Vi er en seriøs bank som ønsker seriøse kunder, og derfor hjelper vi deg med å tilby en gunstig refinansiering, slik at du kan slippe unødvendige bekymringer.
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.