Forbrukslån vs. kredittkort - hva er best?

Søk om Ikano Lånet

Når man har behov for ekstra finansiering i hverdagen, har man som regel to valg: Forbrukslån eller kredittkort.

Men hvilket alternativ lønner seg? Og er det noen tilfeller hvor det ene alternativet er bedre enn det andre og motsatt? I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvilke fordeler og ulemper som følger med henholdsvis forbrukslån og kredittkort.


Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du kan bruke pengene til akkurat det du ønsker, mot et høyere rentebeløp enn tradisjonelle lån som boliglån. 

Dersom du har behov for et større beløp, vil et forbrukslån være det beste alternativet. Kredittkort har nemlig en maksgrense, ofte på 10-20 000 kroner. Skal du for eksempel kjøpe en bruktbil til 50 000 kroner, vil ikke finansiering gjennom kredittkort strekke til. Det vil heller ikke være særlig lønnsomt å låne et større beløp enn det du har mulighet til å betale innen den rentefrie perioden, da kredittkort normalt sett har høyere rente enn forbrukslån.

Fordeler:
  • Du får en fast nedbetalingsplan som gir forutsigbarhet og kontroll.
  • Du får faste månedlige beløp som gjør at du blir kvitt gjelden raskere.
  • Renten er lavere enn renten på kredittkort.
  • Du kan låne opptil 400 000

 

Kredittkort

Kredittkort gir deg større fleksibilitet i hverdagen, da du alltid har penger tilgjengelig på kortet. Derfor egner kredittkort seg særlig godt til hverdagslige kjøp. Andre fordeler med kredittkort er at de ofte kommer med forsikringer tilknyttet kortet, som reiseforsikring og svindelgaranti for kjøp på nett. 

I tillegg kommer mange kredittkort med egne fordelsprogrammer som gir rabatter tilknyttet ulike brukersteder som bensinstasjoner og dagligvarebutikker. Det gir deg muligheten til å spare penger når du bruker kredittkortet til å kjøpe nødvendige ting i hverdagen. 

Fordeler: 

  • Du har alltid penger tilgjengelig.
  • Lånet er gratis, så lenge du betaler innen den rentefrie perioden.
  • Mange kredittkort inkluderer forsikringer i kortet, som reiseforsikring.
  • Mange kredittkort er tilknyttet ulike fordelsprogrammer.

     

Forbrukslån vs. kredittkort


Hvilket alternativ som er best avhenger av flere faktorer, men kan kanskje først og fremst hvor stor finansiering du trenger og hvor raskt du har mulighet til å betale tilbake beløpet.

En av fordelene med forbrukslån er at det normalt sett gir deg bedre forutsigbarhet enn kredittkort. Grunnen til dette er fordi du med et lån får en nedbetalingsplan å forholde deg til, i motsetning til kredittkort hvor du kun mottar en faktura med minstebeløpet. Minstebeløpet tar ikke høyde for renteutgiftene. Dersom du ikke er flink til å betale tilbake det utestående beløpet på kredittkortet, kan renteutgiftene fort vokse seg unødvendig store.

Er du derimot flink til å betale ned gjelden raskt, og innen den rentefrie perioden, vil du i teorien få et gratis lån med kredittkort. Søk om forbrukslån og kredittkort hos Ikano Bank


Hos Ikano Bank kan du søke om både forbrukslån og kredittkort. 

Gjennom Ikano lånet tilbyr vi forbrukslån opptil 400 000, til en nominell rente fra 7,9 prosent. For å søke trenger du bare å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Dersom lånet blir innvilget, vil du bli bedt om å signere med BankID og sende inn nødvendig dokumentasjon som lønnsslipp og selvangivelse. 

Ikano Visa er et litt annerledes kredittkort. I tillegg til vanlige fordeler som reise- og tankefeilforsiking, får du i tillegg tilgang til vår egen fordelsportal. Her finner du både faste rabatter tilknyttet kortet - i tillegg til nye månedsrabatter hver måned. Dermed har du alltid mulighet til å spare penger, så lenge du betaler med ditt Ikano Visa. Du kan enkelt sende inn en søknad her

Har du flere spørsmål om forbrukslån vs. kredittkort? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema

 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.