Dette bør du tenke på når du trenger lån til kjøp av tomt

Søk om Ikano Lånet

Hos Ikano Bank kan du få lån til kjøp av tomt. Vi tilbyr forbrukslån uten sikkerhet med nominell rente fra 7,9%. Hos Ikano Bank kan du låne fra 25 000 og inntil 400 000 kroner. 

Klikk her for å komme til lånesøknad

Lån til kjøp av tomt


Et forbrukslån er et lån du kan ta opp, uten å tilby noen form for sikkerhet i bolig eller annen formuesgjenstand. Siden det ikke stilles krav til pant, medfører et forbrukslån større risiko for banken. Dette tar banken igjen for i form av økt risikopremie. Av denne grunn er et forbrukslån dyrere enn lån hvor det stilles med sikkerhet, slik som for eksempel boliglån. Til gjengjeld er det billigere å ta opp et smålån enn å ta opp smålån og dyre kreditter. 

Les mer om hva et forbrukslån er her

Hos Ikano Bank kan du få innvilget lån til kjøp av tomt. Du trenger faktisk ikke å oppgi noen grunn til hvorfor du søker om finansielle midler. Uansett om du trenger penger til kjøp av tomt, planering eller annet grunnarbeid, kan du søke forbrukslån hos oss. Hos Ikano Bank ønsker vi å bidra til å skape økonomisk fleksibilitet i hverdagen. Hva pengene skal gå til, er opp til deg. 

For å få innvilget lån til kjøp av tomt eller noe helt annet hos oss, må du imidlertid oppfylle våre vilkår:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år

Vi følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Dette er en sikkerhet både for oss som bank, og deg som kunde. Ikano Bank ønsker å være en bank for vanlige mennesker med vanlige behov. Vi kan love deg en rettferdig kredittavtale, og den beste renten vi kan gi basert på din økonomiske situasjon. 

Dersom du er usikker på om du har råd til å ta opp et lån til kjøp av tomt, kan du prøve vår lånekalkulator. Da får du umiddelbart et estimert svar på hvor mye lånet vil koste deg i måneden.

 

En velholdt tomt gir økt verdi på boligen


Å investere i oppussing og vedlikehold av tomt og bolig er lurt for deg som vil å bo i et trygt hjem, og som ønsker verdistigning til den dagen du skal selge. Kabler og rør må vedlikeholder, og det elektriske anlegget må sjekkes jevnlig. Infrastrukturen på tomten har også en levetid, og bør vedlikeholdes jevnlig for å unngå skader på tomt og hus. 

Du kan investere i forskjønnelse av tomten ved å fornye og vedlikeholde gressplen, blomsterbed, hekker og gjerder. Husets fasade og omgivelser er noe av det første som blir lagt merke til ved en eventuell visning, og det skaper et godt førsteinntrykk om det tar seg bra ut. 

Her kan du lese mer om lån til oppussing
.


Før du søker


Før du søker om lån til kjøp av tomt hos oss, vil vi oppfordre deg til å tenke nøye over saken. Et forbrukslån bør ikke ses på som raske penger. Husk at lånet skal betales tilbake, og du må ha kontroll over at du kan håndtere termingebyrene ved siden av de vanlige regningene dine. 

Det trenger allikevel ikke å være skummelt å ta opp et forbrukslån. Forbrukslån har kortere løpetid enn for eksempel boliglån, og kostnadene kan derfor bli mindre i det lange løp. Hvis du har god kontroll på økonomien din, er det ikke noe i veien for å ta opp forbrukslån. 

Dersom du er usikker er du velkommen til å ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.