Best i test - forbrukslån

Søk om Ikano Lånet

Du har behov for økonomisk fleksibilitet i hverdagen, og bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån. I mylderet av tilbud og ulike banker er det ikke lett å vite hvilket forbrukslån du bør velge. Mange søker etter forbrukslån som har scoret best i test, men det er slett ikke sikkert at best i test er best for deg. Bankene gjør individuelle vurderinger basert på blant annet betalingsevne, og du kan derfor ende opp med å få et annet tilbud enn du hadde forventet. 

Her har vi samlet nyttig informasjon som gjør deg i stand til å vurdere hvilket forbrukslån som er best i test for deg. 

 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån bankene kan gi deg uten at du trenger å stille med sikkerhet i form av eiendeler eller eiendom. Siden det ikke stilles krav til pant, medfører et lån uten sikkerhet større risiko for banken. Derfor er forbrukslån dyrere enn enkelte andre lån, som for eksempel boliglån. Det er allikevel billigere enn å ta opp smålån og dyre kreditter. 

Hos Ikano Bank kan du få forbrukslån på opptil 400 000 kroner uten sikkerhet. Du trenger ikke å oppgi grunnen til at du søker et lån. Hva du ønsker å bruke pengene til, er opp til deg.

Klikk her for å søke lån hos Ikano Bank. 

Søk hos flere banker

Når det gjelder hva som er best i test, varierer det fra person til person. Bankene gjør en nøye vurdering basert på betalingsevne, betalingsanmerkninger og eksisterende gjeld, og bestemmer deretter hva renten skal være for hver enkelt låntaker. 

Det kan derfor være lurt å søke hos flere banker, hvis du ønsker et lån som er best i test. Etter at du har søkt sender bankene deg uforpliktende tilbud, slik at du selv kan velge hvilket forbrukslån som er best i test for deg. 

Ikano Bank tilbyr nominell rente fra 7,9%. 

Hvordan fungerer det?

For å kunne søke om forbrukslån må du oppfylle bankens vilkår. Disse varierer fra bank til bank. Hos Ikano Bank er vi opptatt av å tilby økonomisk fleksibilitet i hverdagen når du trenger det. Du kan derfor søke lån hos oss enten du trenger å refinansiere gjeld, betale en uventet regning eller ønsker å dra på ferie. 

Ikano Bank stiller følgende vilkår for å få innvilget søknad om forbrukslån:
  • Du må ha fylt 25 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt
  • Du har bodd i Norge i minimum tre år
I tillegg til dette er det også viktig at du setter deg inn i kredittavtalen du blir tilbudt fra de forskjellige bankene. En kredittavtale er det samme som et gjeldsbrevlån. Her vil du finne viktig informasjon om renter, terminer, gebyrer og forfall. 

Les mer om kredittavtalen med Ikano Lånet her

Hva skjer hvis du ikke kan betale tilbake?

Å ta opp et forbrukslån forutsetter at du har kontroll på økonomien, og vet at du klarer å håndtere terminbeløpene ved siden av de vanlige regningene dine. Før du søker forbrukslån bør du gjøre en vurdering av hvorfor du har behov for ekstra finansiering

For å finne det forbrukslånet som er best i test for deg, bør du sette deg inn i hva som skjer dersom du ikke klarer å betale tilbake lånet. I de fleste tilfeller vil banken beregne forsinkelsesrente, og hvis du misligholder lånet har bankene rett til å si det opp. 

Hos Ikano Bank vet vi at det kan oppstå uforutsette hendelser som kan påvirke økonomien, og vi er opptatt av å finne løsninger. Dersom du ikke klarer å betale terminbeløpene anbefaler vi at du tar kontakt så fort som mulig. Sammen kan vi avtale at du for eksempel hopper over noen terminer, mot at løpetiden av lånet forlenges. 

 

Best i test

Det kan være tidkrevende å undersøke alle de ulike lånetilbudene på markedet, for å finne ut av hvilket lån som er best i test for deg. Med vår lånekalkulator kan du enkelt se hvor mye et lån fra Ikano Bank vil koste deg. 
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %, basert på individuell kredittvurdering.
Priseksempel refinansiering:  115 000 kr over 7 år til effektiv rente 14,88 % = kostnad: 65 781 kr, totalt: 180 781 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 15 år. 
Priseksempel forbrukslån: 65 000 kr over 5 år til effektiv rente 14,94 % = kostnad: 25 755 kr, totalt: 90 755 kr. Minimum nedbetalingstid 1 år, maksimum nedbetalingstid 5 år.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.