Annuitetslån

Søk om Ikano Lånet

Når vi snakker om lån, skiller vi ofte mellom annuitetslån og serielån. Men vet du egentlig hva som er forskjellen?

Hva er et annuitetslån?

Med et annuitetslån betaler du det samme terminbeløpet gjennom hele lånets løpetid - så lenge rentenivået er stabilt. Det totale terminbeløpet består av avdrag, gebyr og rentekostnader. Etter hvert som lånet nedbetales vil avdragene utgjøre en større andel av totalbeløpet. 

Motsatt kan et lån betales som et serielån. Her er avdragene like store gjennom hele perioden, mens rentene blir stadig mindre ettersom lånet minsker. Det betyr at terminbeløpet blir mindre for hver terminbetaling til banken. 

I forhold til serielån med samme løpetid, vil innbetalingene på et annuitetslån være lavere i begynnelsen og bli større mot slutten av løpetiden. Både ved annuitetslån og serielån betaler du renter av den gjelden som til enhver tid gjenstår.

 

Hva er billigst: Annuitetslån eller serielån?

Med et serielån betaler du altså mer i starten og mindre mot slutten av løpetiden enn det du gjør ved et annuitetslån. Med er det ene alternativet dyrere enn det andre? 

Gjennom hele løpetiden vil den samlede gjelden være større ved et annuitetslån, noe som gjør de samlede rentekostnadene større. I prinsippet vil du derfor låne mer penger over lengre tid med et annuitetslån. Samtidig er den effektive renten fortsatt den samme på et annuitetslån og serielån med samme løpetid. Dermed er ikke det ene lånet sånn sett billigere eller dyrere enn det andre. 

 Hvilket alternativ som er best avhenger derfor av din personlige situasjon.

 

Fleksibelt forbrukslån med lav rente 

Hos Ikano Bank kan du låne opptil 400 000 kroner uten sikkerhet til en nominell rente fra 7,9 prosent. Renten på Ikano Lånet er flytende og følger det generelle rentenivået i Norge. Husk at det er den effektive renten som avgjør hva lånet vil koste deg totalt i måneden. Denne kan du enkelt regne ut ved å bruke vår lånekalkulator

Med lånekalkulatoren får du en god oversikt over alle kostnader knyttet til lånet. Selv om oversikten kun er et estimat, gir den deg likevel en god pekepinn på hva et lån hos oss vil koste deg. Dermed kan du både vurdere lånebehovet og planlegge økonomien fremover på en god måte.

 

Et lån med trygge rammer og gode vilkår

Ikano Bank er en bank som har forståelse for at livet er uforutsigbart og at økonomien svinger. 

Skulle du for eksempel få problemer med lånet ditt er det viktig at du tar kontakt med oss så raskt som mulig. Det beste for alle parter er at vi finner er fleksibel og god løsning for alle parter. For eksempel har du etter 6 måneder mulighet til å benytte deg av 2 betalingsfrie per år. Les mer om våre vilkår her

For å søke lån gjennom Ikano Bank må du imidlertid oppfylle visse kriterier. Disse er til beskyttelse for både banken og deg som låntaker. 

Våre minstekrav er:
  • Du må ha fylt 25 år.
  • Du har ingen betalingsanmerkninger.
  • Du har minimum 200.000 kroner i fast årsinntekt.
  • Du har bodd i Norge i minimum 3 år.

Før vi kan gi deg et lånetilbud, gjør vi en kredittsjekk av deg. Denne er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forbrukslån uten sikkerhet, og sikrer at du faktisk har mulighet til å betjene lånet. Du kan lese mer om disse retningslinjene her.

 

Slik søker du om Ikano Lånet

Gjennom vårt søknadsskjema på nett kan du enkelt søke om forbrukslån hos Ikano Bank. Her fyller du ut ønsket lånebeløp og løpetid. Ved positivt svar må du godkjenne lånet med en elektronisk signering gjennom BankID og laste opp nødvendig dokumentasjon som selvangivelse og lønnsslipp. 

Endelig rente baseres på en individuell kredittvurdering av din personlige økonomi og sikkerhet. Fra du har signert søknaden tar det som regel et par virkedager så er pengene inne på konto. 

Ser du etter et gunstig annuitetslån? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hvor mye vil du låne?

kr
år

Mitt lån

180 000 kr o/5 år, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.
For å søke om lån må du være over 25 år, ha fast årsinntekt på 200 000 kroner, ha bodd i Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.