Slik fungerer kredittkort med reiseforsikring

Søk om Ikano Visa

De fleste kredittkort har reiseforsikring inkludert i kortet, men hvordan fungerer den egentlig?

Vi har samlet flere vanlige spørsmål knyttet til kredittkort med reiseforsikring, slik at du skal få en bedre oversikt over hvilke vilkår og fordeler som følger med en slik ordning.

 

Hva er reiseforsikring?

En reiseforsikring er en forsikring som skal dekke uforutsette problemer og uhell som oppstår mens du er på reise. Hvilke krav som stilles for at forsikringen trer i kraft, varierer fra selskap til selskap. 

Hos ordinære forsikringsselskap, særlig på helårsforsikringer, trer reiseforsikringen allerede i kraft i det du går ut av døren hjemme. Med andre ord er du per definisjon på reise når du tar bussen til jobb eller reiser ned til byen. 

Når det gjelder kredittkort, defineres reiseforsikring noe annerledes. Her stilles det for eksempel krav til minimum én overnatting ved reise innenlands og at reisen må ha sitt utgangspunkt i Norden. Men også her vil det være ulike retningslinjer hos de forskjellige kredittkortselskapene.

 

Hva koster reiseforsikring?

Når du bestiller et kredittkort med reiseforsikring inkludert, er forsikringen gratis - motsetning til helårsforsikringer som koster rundt 1000 kroner. Som nevnt ovenfor må du likevel oppfylle visse kriterierer for at reiseforsikringen skal være gjeldende. Blant annet krever kortutsteder at minst halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. 

Du må også oppfylle disse kravene:
 • Kortet må være gyldig under hele reisen
 • Minst 50 % av reisen må være betalt med Ikano Visa
 • Reisens utgangspunkt må være i Norden
 • Reisen er solgt av en organisert reisearrangør, et transportfirma eller et hotell
Med Ikano Visa får du et kredittkort med reiseforsikring inkludert. Denne gjelder for både deg, din ektefelle eller samboer samt alle registrerte og hjemmeboende barn under 23 år på reise i inntil 90 dager.

 

Hva dekker et kredittkort med reiseforsikring?

Det er fort gjort at noe uventet oppstår underveis i ferien. Da er det godt å vite at man har en økonomisk trygghet i bakhånd som kan hjelpe deg ut av kinkige og vanskelige situasjoner. 

Så lenge du oppfyller kriteriene ovenfor dekker forsikringen følgende:

 • Avbestilling av reise
 • Forsinkelse og offentlig transport ved avreise
 • Forsinket og tapt/skadet bagasje
 • Reiseansvar
 • Dødsfall/invaliditet ved ulykke
 • Reisesyke og hjemtransport

   

Ikano Visa - et kredittkort med flere fordeler

Med Ikano Visa får du ikke bare et kredittkort med reiseforsikring, men også flere andre gunstige fordeler og rabatter med på kjøpet. Blant annet har du alltid faste rabatter tilknyttet kortet på ulike brukersteder som dagligvareforretninger og bensinstasjoner. I tillegg til disse vil du hver måned få en unik månedsrabatt tilknyttet en bestemt bransje. Her kan du lese mer om våre rabattordninger

Som Ikano Visa-kunde får du også tilgang til en egen fordelsportal hvor du får gode tilbud og rabatter innenfor mange kategorier. Disse kommer godt med når du for eksempel skal handle på nett. Denne fordelsportalen kommer selvsagt i tillegg til de andre rabattene som er inkludert i kortet.

 

Slik kan du bestille kredittkort med reiseforsikring


Ikano Visa er et kredittkort litt utenom det vanlige. I tillegg til de mer ordinære fordelene som reiseforsikring og Tenkefeil-forsikring, får du også med en rekke faste rabatter tilknyttet kortet. Disse aktiveres med én gang du betaler med ditt Ikano Visa. 

Har du bestemt deg for å søke om et kredittkort med reiseforsikring? Du kan enkelt søke Ikano Visa på våre hjemmesider. Du fyller bare ut søknadsskjemaet og godkjenner søknaden med BankID. Deretter får du svar på skjermen med en gang. Etter innvilget søknad vil du motta ditt Ikano Visa og tilhørende PIN-kode i posten. 


Lurer du på hvordan du kan få kredittkort med reiseforsikring? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.