Slik finner du det beste kredittkortet i Norge

Søk om Ikano Visa

Kredittkort trenger ikke å være skummelt å bruke. Dersom du har god kontroll på økonomien din, kan den beste løsningen være å benytte kredittkort ved alle transaksjoner. Et kredittkort gir deg både beskyttelse og gode fordeler ved bruk i Norge, i utlandet og på nett. Pass på at du ikke går i fella ved å bruke mer penger enn du kan betale tilbake. Videre gir vi deg noen gode råd om den beste bruken av kredittkort. 

Her kan du lese mer om hvordan du unngår misbruk av kredittkortet

 

Hva er kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort hvor kortutstederen stiller kreditt (penger) til disposisjon for innehaveren av kortet. Dette betyr at den som bruker kortet kan betale for varer og tjenester uten å belaste sin egen bankkonto. Du kan tenke på kreditt som et smålån. Akkurat som et lån skal kreditten betales tilbake, og kostnaden for bruk betales i form av renter. Kredittkort i Norge har som regel relativt høye rentekostnader, og hvis du ikke er flink til å betale tilbake kan du ende opp med regninger som vokser og vokser. Da kan du havne i den såkalte kredittkortfella. 

Dersom du bruker kredittkort på best mulig måte, får du økonomisk fleksibilitet når du trenger det. Avhengig av utsteder følger det med forsikringer og rabatter ved bruk. Noen fordeler ved bruk av kredittkort er:
  • Beskyttelse ved netthandel
  • Beskyttelse ved handel i utlandet
  • Fleksibel økonomi og nedbetaling
  • Rabatter og fordelsprogram
Les mer: 3 gode grunner til å bruke kredittkort.

 

Det beste kredittkortet i Norge

For å finne det beste kredittkortet i Norge, er det tre forhold du bør undersøke:

Renten
Kredittavtalen
Fordelene

Mange banker og aktører vil nok hevde at de har Norges beste kredittkort, og det kan være enkelt å la seg friste av gode tilbud. Dersom du er ute etter det beste kredittkortet i Norge, er et godt sted å starte ved å se på renten. Renten er kostnaden på lånet, og beregnes i prosent av den utestående kredittkortgjelden. Ved å velge et kredittkort med lav rente, kan du spare mange penger i renteutgifter. 

Det beste kredittkortet handler ikke bare om hva slags rente det har. Det handler også om hva slags kredittavtale som følger med kortet. I kredittavtalen finner du blant annet informasjon om hva som skjer dersom du ikke klarer å betale tilbake kredittkortgjelden. Det “beste kredittkortet i Norge” vil ikke lenger være det beste, dersom du ender opp med skyhøye forsinkelsesgebyrer. Les derfor nøye igjennom det som står med liten tekst, slik at du kan unngå overraskende regninger i fremtiden. 

Det siste du bør undersøke er hva slags fordeler som følger med kortet. De aller fleste kredittkort kommer med reiseforsikring, men det finnes også andre forsikringer som følger med. Noen kredittkort har også fordelsavtaler for kundene sine

Kredittkort kan brukes i Norge, i utlandet og på nett. Her kan du lese mer om bruk av kredittkort i utlandet.

 

Refinansiere kredittkortgjeld

Dersom du har vært så uheldig å havne i kredittkortfella, har vi noen gode råd til deg. En løsning kan være å refinansiere kredittkortgjelden. Dette innebærer å ta opp et nytt lån for å slette den gamle gjelden, og deretter bare ha et lån med en rente å forholde seg til. Dette kan redusere de månedlige rentekostnadene betraktelig, og gjør det mulig å bli gjeldsfri raskere. 

For å refinansiere kredittkortgjelden må du først få en oversikt over din samlede gjeld og renteutgifter hver måned. Når du har kommet fram til et tall kan du bruke en rentekalkulator. Her skriver du inn din totale gjeld (hvor mye du trenger å låne), og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Deretter vil du få et estimert svar på hvor mye refinansieringslånet vil koste deg i måneden. På den måten kan du selv finne ut om det vil lønne seg å refinansiere kredittkortgjelden.
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.