Kredittkort - er det noe som alle får?

Søk om Ikano Visa

Alle kan søke om kredittkort, men det er ikke alle som får innvilget søknaden. Bankene gjør en individuell vurdering av deg basert på blant annet betalingsevne og personlig situasjon, og de har også egne vilkår og retningslinjer å følge. Alle som har fylt 18 år kan vanligvis få kredittkort fra sin egen bank, mens andre låneinstitusjoner krever at du er enda eldre.

 

Hva er et kredittkort?

Dersom du er ny på kredittmarkedet, er det et par ting du bør ha kontroll på før du skaffer deg et kredittkort. Et kredittkort er et betalingskort hvor kortutstederen stiller kreditt (penger) til disposisjon for innehaveren av kortet. Dette innebærer at den som bruker kortet kan betale for varer og tjenester uten å belaste sin egen bankkonto. Å bruke av kreditten er i prinsippet det samme som å ta opp et smålån. Akkurat som ved et lån skal all kreditt som er brukt betales tilbake, og kostnaden for å bruke kredittkortet beregnes i renter og gebyrer. 

Det er ikke noe i veien for å bruke et kredittkort, så lenge man bruker det fornuftig og har god kontroll på økonomien. Dersom du betaler tilbake før forfall, kan du i prinsippet bruke et kredittkort rentefritt. Det finnes en rekke fordeler ved å handle på kreditt:
 • Beskyttelse ved netthandel
 • Beskyttelse ved handel i utlandet
 • Fleksibel økonomi og nedbetaling
 • Rabatter og fordelsprogram
Når du handler noe med kredittkort, unngår du å utlevere personlige opplysninger om deg selv som kan føre til at fremmede får tilgang til brukskontoen din. Dette er spesielt fordelaktig for alle som handler på nettet eller i utlandet. Det er lettere å bli utsatt for svindel på slike steder, og turister kan noen ganger bli oppfattet som enkle mål. Hvis du mistenker at du har blitt utsatt for svindel, er det viktig at du kontakter banken umiddelbart. Alle som får handle på nett, bør også utvise godt nettvett

Gjennom fordelsprogram og rabatter kan du få direkte økonomiske gevinster. Vi anbefaler alle som får kredittkort å bruke fordelsprogrammet aktivt, slik at du får med deg gode tilbud som er relevante for deg. Dette gjør du ved å for eksempel følge med på rabattkalenderen. Før du velger hvilket kredittkort du skal signere en avtale på, kan du undersøke hva slags fordelsprogram som følger med kortet. Hvis du for eksempel handler mye på bensinstasjoner, kan du spare penger ved å bruke Ikano Visa. Da får du 1% rabatt på alle bensinstasjoner som er tilknyttet Visa, og på Shell-stasjoner får du 2% rabatt. Dette gjelder alt fra drivstoff og spylervæske, til pølser og smågodt. 

Det er ikke alle som får kredittkortet Ikano Visa. Ikano Bank har interne retningslinjer og vilkår som bestemmer hvem som kan få innvilget søknad. Vi ønsker å være en seriøs aktør på markedet, og har utarbeidet vilkår som både er en sikkerhet for oss som bank, og alle som er våre kunder. For å søke om kredittkort fra oss, må du derfor…
 • ...ha fylt 23 år
 • ...ha fast inntekt
 • ...ikke ha betalingsanmerkninger
Dersom du oppfyller alle betingelsene, kan du klikke her for å komme til søknad

Kredittgrensen blir bestemt basert på opplysningene som kommer fram. Alle som får kredittkort fra Ikano Bank, får også reise- og avbestillingsforsikring, Tankefeil-forsikring og betalingsbeskyttelse . For at reise- og avbestillingsforsikringen skal bli aktivert, må du betale minst 50% av reisen med Ikano Visa. Betalingsbeskyttelse er en forsikring som hjelper deg dersom du skulle bli arbeidsledig eller syk, og får problemer med å betale.

 

Hva skal jeg velge?

Det kan være fristende å gå til den låneinstitusjonen som tilbyr “kredittkort som alle får”, men vi vil oppfordre deg til å være varsom. Velg en seriøs aktør, og undersøk hva slags renter, gebyrer, rabatter og forsikringer de kan tilby deg. Valg av kredittkort handler også om hvordan du har planer om å bruke det. 

Huskeliste for alle som skal skaffe kredittkort:
 • Hva slags rente har det?
 • Hva slags gebyrer har det?
 • Er rabattene relevante for deg?
 • Er fordelsprogrammet godt og oppdatert?
 • Hvilke automatiske forsikringer følger med?

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.