Hvorfor bruke kredittkort i utlandet?

Søk om Ikano Visa

Dersom du skal på ferie snart er det alltid noen punkter du må krysse av før du er klar til avreise. Det kan for eksempel være reiseforsikring, et ekstra kort, og eventuelt penger til nød. Dette velger mange å løse med kredittkort, noe som kan være en enkel og nyttig løsning på noe en lett kan glemme. Men hvorfor er det så mange som anbefaler å bruke kredittkort og i utlandet, og hva er det som gjør det så nyttig? Det skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen.

 

Reiseforsikring

Mange kredittkort tilbyr en reise- og avbestillingsforsikring hvis en betaler hele eller deler av reisebeløpet med kredittkortet. På denne måten er du dekket gjennom kortet, og du slipper å tenke på å kjøpe reiseforsikring før turen.  
Eksempler på hva forsikringen da dekker kan være:
  • Avbestilling av reise
  • Forsinkelser på offentlig transport ved avreise
  • Forsinket eller tapt bagasje
  • Reisesyke og hjemtransport
  • Reiseansvar

Svindelgaranti

Minibanker og kortterminaler er ikke alltid like sikre i utlandet slik de er i Norge, som vil si at risikoen for at kortet ditt kan bli svindlet er høyere. Alle kredittkort kommer med en svindelgaranti, og ved å benytte deg av kredittkort vil brukskontoen din være skjermet for angrep. 

I tillegg til dette, dekker Finansavtaleloven deg dersom du betaler flyreisen med et kredittkort. Det betyr at du får rett til å kreve pengene tilbake dersom flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist. 

 

Fordeler

Mange kredittkort kommer med fordeler på ulike kjøp, og nordmenn flest er flinke til å få unnagjort shoppingen i utlandet. Dermed kan det være mange bonuspoeng og cashback å hente her dersom du velger et kredittkort som passer dine forbruksbehov. 

Andre fordeler kan være tilgang til flyplass-lounger hvis kortet ditt har en bonusordning som tillater dette. 

 

Gebyrfritt

Når du betaler med debetkort (kort knyttet til brukskonto) i utlandet, kreves det ofte gebyrer av kjøpet ditt. Mange kredittkort er derimot gebyrfrie ved alle kjøp, slik at du slipper å være bekymret for ekstra gebyrer dersom du drar kortet et par ganger for mye på ferien. 

Hva bør du tenke på når du handler med kredittkort i utlandet?
Selv om mange kredittkort er gebyrfrie, betyr ikke det nødvendigvis at butikken du handler i alltid er det. Derfor bør du for eksempel alltid takke nei til å betale i norske kroner. Her vil du vinne på å betale hele beløpet i lokal valuta. 
Og selv om du sikkert har hørt denne et par hundre ganger før, bør du alltid være nøye med å skjule PIN-koden dersom du har dette på kortet ditt. 

Noen anbefaler også at en bør alltid ta ut valuta i utlandet istedenfor i norske minibanker, da det ofte er rimeligere gebyrer på å veksle i utlandet enn det er i Norge. 

Trenger du råd til hvilket kredittkort du bør velge?

Det finnes mange kredittkort på markedet, men skal du reise til utlandet i sommer og er på jakt etter et kort som gir deg mest fordeler, bør du forhøre deg om hvilket fordelsprogram kortet kommer med. Velger du for eksempel Ikano Visa, får du 3% rabatt på alt du kjøper i utlandet i juli 2018. Du kan sjekke ut flere gode fordeler her

God ferie! 
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.