Hvor mange kredittkort kan man ha?

Søk om Ikano Visa

Kredittkort kan være en fleksibel betalingsmåte i hverdagen når brukskontoen ikke helt strekker til. Bruk av kredittkort kan også gi deg ulike fordeler som kommer godt med i hverdagen. 

I dag finnes det mange kredittkort å velge mellom. De fleste banker tilbyr kundene en egen variant, i tillegg til at det finnes egne kredittkortselskaper som spesialiserer seg på kredittkort til ulike formål. Dette kan være kredittkort beregnet for kjøp av drivstoff, bonusordninger i dagligvareforretninger og egne kredittkort for bestilling av reise.

Det er med andre ord ikke mangel på tilbydere på kredittkortmarkedet, men hvor mange kredittkort kan man egentlig ha?

 

Hvor mange kredittkort kan jeg ha?

I utgangspunktet finnes det ingen grense på hvor mange kredittkort du har lov til å søke om eller være eier av. Hvorvidt søknaden din blir godkjent eller ei, avhenger kun av om du oppfyller vilkårene det gitte kredittkortet har for sine kunder. Det betyr at du i teorien kan sitte på så mange kredittkort du bare ønsker. 

Samtidig tilsier sunn fornuft at antallet bør begrenses til din egen økonomi - og kanskje aller helst: din økonomiske sans. Så lenge du har en sunn økonomi, er det ingenting i veien for å eie flere kort. Mange kredittkort har egne rabatter og bonusordninger tilknyttet ulike brukersteder. Dermed kan du benytte deg av de ulike rabattene som hvert kort tilbyr når du trenger dem. For eksempel kan du ha et eget kort som gir deg rabatter på drivstoff, og et annet som gir deg ekstra rabatter på dagligvarer. 

Kredittkort kan også være lurt å bruke når du handler på nett, da de forsikrer deg mot svindel. Dessuten kommer de fleste kredittkort med inkludert reiseforsikring, noe som er smart å ha med seg når du skal på ferie til utlandet. Ulike kredittkort kan med andre ord gi deg flere fordeler. Forutsetningen er naturlig nok at du bruker kortene riktig og ikke låner over evne.

 

Ikke bestill flere kort enn du bruker

Selv om det ikke finnes noen grense for antall kredittkort du kan ha, kan det være verdt å merke seg at de fleste kort kommer med årsgebyrer. Dersom du ikke bruker kortene, vil det heller ikke være lønnsomt å ha dem i lommeboken - uavhengig av hvor gode fordelene i utgangspunktet er. 

Vurder derfor om du kommer til å benytte deg av rabattene nok til at det vil være verdt å søke om kortet. Det er heller ikke lønnsomt med flere kredittkort dersom du glemmer eller ikke klarer å betale tilbake gjelden innen den rentefrie perioden. Å være i besittelse av flere kredittkort fordrer at du faktisk er i stand til å håndtere dem og beholde oversikten over alle utestående beløp til enhver tid. 

Det er heller aldri noen god idé å bruke kredittkort som vanlig bankkort. Kredittkort innebærer derfor frihet under ansvar.

Søk om kredittkort hos Ikano Bank

Ved siden av forbrukslån, tilbyr Ikano Bank også kredittkort til sine kunder. Ikano Visa er et litt annerledes kredittkort, som både gir deg vanlige forsikringer som reise- og tankefeilforsikring, i tillegg til egne innebygde rabatter. Blant våre rabatter finner du faste rabatter som kun forutsetter at du betaler med ditt Ikano Visa, men også egne månedsrabatter tilknyttet et nytt brukersted hver måned. Hvilken rabatt som gjelder den enkelte måneden finner du enkelt i vår rabattkalender

For å søke om Ikano Visa må du imidlertid oppfylle visse kriterier: 
  • Du må ha fylt 23 år.
  • Du må ha fast inntekt.
  • Du må ikke ha betalingsanmerkninger. 
Det eneste du trenger å gjøre for å søke om kredittkortet, er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Når søknaden er mottatt, vil vi foreta en kredittsjekk av deg. Ved innvilget søknad

Lurer du på hvor mange kredittkort du kan ha? Du kan når som helst kontakte vår behjelpelige kundeservice dersom du har spørsmål knyttet til våre produkter.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.